Részlet a sárkányok háza című sorozatból.
HBO

A Sárkányok háza legsokkolóbb jelenetét az egyik főszereplő találta ki

Úgy tűnik, Matt Smith nem csak jó színész, hanem a rendezéshez is van érzéke.


A Sárkányok háza 10. epizódja zárta a a fantasy-sorozat lenyűgöző első évadát. Nemrég azonban kiderült, hogy a finálé egyik legfontosabb jelenete a Daemon Targaryent játszó színész, Matt Smith ötletének köszönhető.

Daemon karaktere leginkább erőszakos viselkedéséről és Rhaenyra Targaryennel való vérfertőző kapcsolatáról ismert, de Smith ennél sokkal többet adott hozzá a szerephez. Az már korábban kiderült, hogy Smith az egész sorozat egyik legmeghatóbb pillanatát is rögtönözte, amikor Viserys Targaryen fejére visszahelyezte a koronát, de ez még nem minden.

A GQ-nak adott interjújában Emma D'Arcy – aki Rhaenyra szerepét játssza a sorozatban – elmesélte, hogy Smith ötlete volt, hogy a finálé egyik kulcsfontosságú pillanatát úgy forgassák le, ahogy.

Az évad utolsó epizódjában Aemond herceg sárkánya, Vhagar megölte Luceryst – Rhaenyra másodszülött fiát – és fiatal sárkányát, Arraxot. Ez egy tragikus pillanat, amely végül kirobbantja a várva várt Targaryen-polgárháborút. Az epizódban Daemon az, aki a szomorú hírt közli Rhaenyra-val, és itt jön a képbe Smith remek meglátása.

Matt Smith volt az, aki egy ki….ott zseniális fordulattal felvetette az ötletet, hogy Daemon adja át Rhaenyranak a hírt, miközben mindketten a kamerától távolodva a kandalló felé sétálunk.

– mondta D'Arcy.

Az említett ötlet kivitelezése remekül sikerült, és a rajongók már most alig várják, hogy lássák, miként folytatódik a sorozat második évada.

Forrás: The Digital Fix


A figyelmetekbe ajánljuk