Sárkányok háza plakátja.
HBO

Kiderült, mikor kezdik forgatni a Sárkányok háza második évadát

A Sárkányok háza 2. évadának forgatása néhány hét múlva startol, és a premier időpontja is körvonalazódik már.


Az HBO népszerű Trónok harca-előzménysorozata körülbelül 200 évvel az alapszéria előtt játszódik, és elsősorban a Targaryen-ház bukására összpontosít, amely a Sárkányok tánca néven ismert konfliktusban csúcsosodik ki. A George R. R. Martin Ryan Condallal közösen fejlesztett Sárkányok háza című projektje a 2022 augusztusi debütálása során óriási sikernek bizonyult, mivel több mint 10 millió nézővel beállította az HBO legnézettebb sorozatpremierjének rekordját a kábelcsatornán és az HBO Maxon is, nem mellesleg pedig lenyomták a nagy rivális Gyűrűk Ura-sorozatot, A Hatalom Gyűrűit is.

A Film & Television Industry Alliance produkciós listájából kiderült, hogy a Sárkányok háza 2. évadának forgatása hamarosan megkezdődik. A sorozat második etapjának forgatása március 6-án indul el az Egyesült Királyságban és Spanyolországban.

Ez is érdekelhet: A Sárkányok háza legsokkolóbb jelenetét az egyik főszereplő találta ki

Eddig meglehetősen kevés konkrétumot osztottak meg arról, hogy mi várható a 2. évadban, bár a szereplők és a kreatívok csepegtettek némi infót. A showrunner Ryan Condal szerint a sorozat több évadon keresztül fog futni, és mindent feltár majd a Targaryenek történetéről, a régi Valyria elhagyásától kezdve egészen addig, hogy visszanyerik a hatalmat, miközben elveszítik a sárkányaik feletti uralmat. A fiatal Rhaenyrát alakító Milly Alcock megjegyezte, hogy bár még nem hallott semmi hivatalosat az esetleges visszatéréséről, bőven elképzelhető, hogy különböző visszatekintések formájában az ifjabb generáció is tiszteletét teszi a TV-képernyőkön.

Sara Hess írónő pedig elmondta, hogy a következő évad során a Rhaenyra és Daemon közötti kapcsolat további dimenzióit is bemutatják, illetve a zöldek és a vörösek háborúja a tetőfokára hág, mivel a 1. évad végén Aemond megölte Luceryst.

A szereplők többsége várhatóan visszatér a Sárkányok háza 2. évadában Ryan Condal showrunnerrel együtt, aki Miguel Sapochnik távozását követően immár egyedül irányítja a sorozatot. Bár a pletykák szerint Marvel-mozikból ismert Elizabeth Olsen, és a Vaják sztárja, Henry Cavill is szerepet kapott volna az új évadban, mindketten cáfolták az említett híreket. A Sárkányok háza 2. évadának forgatási kezdete márciusra van kitűzve, így a Trónok harca előzménysorozata 2024-ben debütálhat.

Forrás: ScreenRant

A figyelmetekbe ajánljuk