A sivatag hercegei – lenyűgöző helyen mutatta be legújabb férfi kollekcióját a Saint Laurent

A sivatag hercegei – lenyűgöző helyen mutatta be legújabb férfi kollekcióját a Saint Laurent

Különleges bemutatót tartott Saint Laurent Marokkóban.


Tavaly nyáron a Saint Laurent Velencében tartott egy álomszerű férfiruha-bemutatót, ahol a modellek köpenyekben és régies hatású ingekben sétáltak egy hatalmas tükörszerkezet körül, amely a velencei lagúnát tükrözte.

A nemrégiben megrendezett, 2023-as tavaszi kollekció férfibemutatója a marrakechi Agafay-sivatagban ugyanilyen derűs hangulatú volt. A marokkói naplemente fényében egy gyűrűszerű, ködöt kibocsátó struktúra állt, miközben a modellek szmokingokban, kabátokban vonultak fel.

A helyszínválasztás igencsak jelképesre sikeredett. Marrakech menedéknek számított Yves Saint Laurent számára, aki 1966-ban fedezte fel a várost, ahová társával, Pierre Bergével gyakran menekült a párizsi rohanó munkarend elől. Itt található egy 2017-ben megnyitott múzeum is, amelyet teljes egészében az ő munkásságának szenteltek.

A tavalyi velencei installációhoz hasonlóan, a világító marrakechi díszlet is egy újabb együttműködés eredménye, ezúttal a Londonban élő Esmeralda „Es" Devlin színpadi tervezővel, aki rendszeresen dolgozik a Super Bowl félidei műsorain.

Az idei bemutató díszletét a The Sheltering Sky, Paul Bowles 1949-es, Észak-Afrikában játszódó regénye ihlette.

A VIP-vendégek között megtalálható volt Catherine Deneuve, Iann Dior, Luka Sabbat, Steve Lacy, Dominic Fike, Anja Rubik, Laura Harrier és Mica Argañaraz, valamint Talia Ryder színésznő is.


Forrás: Papermag

A figyelmetekbe ajánljuk