Roger Moore és Jane Seymour az Élni és halni hagyniban
Fotó: Milne/Express/Hulton Archive/Getty Images

Öltözz James Bondként: kalapács alatt Roger Moore ikonikus órája

Örülhetnek a James Bond-rajongók, akik magukat is karizmatikus ügynöknek képzelik. A férfi nevéhez tartozó tárgyak szent grálja ugyanis hamarosan árverésre kerül.


Ha a James Bond 50. évfordulójára készült Omega Seamaster 300M óra szerepel a bakancslistádon, jó hírünk van.

Ez is érdekelhet: Daniel Craig csillagot kap a hollywoodi Hírességek Sétányán

Manapság talán azt mondanánk, hogy minden idők kedvenc Bondja Sean Connery, Pierce Brosnan vagy Daniel Craig, pedig van egy, aki minden más színésznél több filmben öltötte magára az öltönyt: nem más, mint Sir Roger Moore.

Moore 1973-tól kezdve, amikor Bondként debütált az Élni és halni hagyni című filmben, hét filmben szerepelt a titkosügynök szerepében, és az 1985-ös Halálvágta című filmmel fejezte be 007-es szerepét. Moore tartja a legidősebb Bond rekordját, mivel 45 évesen játszotta el először a karaktert, és 58 évesen utoljára.

Roger Moore az \u00c9lni \u00e9s halni hagyni forgat\u00e1s\u00e1n


A színész tulajdonát képező OMEGA Seamaster − amely 2012-ben készült a James Bond 50. évfordulójára – most licitálásra kerül. Az aukciót október 4-én rendezik meg a Bonhams londoni aukciósházán keresztül. A tételben Moore személyes gyűjteményének különböző tárgyai, köztük dedikált Bond-filmes poszterek, a Hollywood Walk of Fame bemutató plakettje, mandzsettagombok és a Ha ölni kell című filmhez készített reggeli öltönye is szerepelnek. Szóval ha van rá pénzed, akár tetőtől talpig Bondnak öltözhetsz.

Ha tovább olvasnál: 60 éves az első James Bond-film: 15 érdekesség a 007-esről

Az óra, ami figyelmet érdemel

Két óra is felkerül az árverésre, de van egy bizonyos, amin érdemes szemet vetni: az Omega Seamaster. Ebből az Omega-órából mindössze körülbelül 11 ezer darab készült, Moore 2012-es verziója pedig még egy extrával rendelkezik: a zár hátulján a következő vésés olvasható:

Rogernek szeretettel Michael és Barbara.

Michael G. Wilson és Barbara Broccoli a Bond-filmek régi producerei és a filmeket kiadó brit EON Productions Limited cég tulajdonosai.

Roger Moore \u00f3r\u00e1ja

Fotó: Courtesy of Bonhams/Mega via Profimedia -Red Dot

Az ezüst színű időmérő egyéb csinos részletekkel is rendelkezik, mint például a fekete számlapon végigfutó fekete 007-es minta, vagy a forgórészen a Bond-pisztolycső. A darabot körülbelül 25 ezer (8,6 millió forint) és 38 ezer dollár (13 millió forint) közötti összegért árulják, ez a legdrágább darab a tételben.

Roger Moore tizenkét év alatt a kifinomult ügynök szellemesebb változatával okozott nekünk örömöt, és bár 2017-ben elvesztettük őt, James Bondként maradandó nyomot hagyott a filmrajongók szívében. Moore elképesztő munkát végzett, új karizmát és másfajta megközelítést adott a karakternek. Tehát ha van legalább 25 ezer felesleges dollárod, most megszerezheted a James Bond-történelem egyik darabját.

Forrás: Manual


A figyelmetekbe ajánljuk