Sylvester Stallone a Rocky című filmben.
United Artists

Sylvester Stallonéék lenyűgöző módon gyakorolták be a Rocky bokszjeleneteit

A Rocky című film bokszjelenetei abszolút megelőzték a korukat, ám a kivitelezésbe nem egyszer hiba csúszott, sőt a film antagonistáját egy félreértés miatt majdnem kidobták a moziból.


A The Hollywood Reporter című lapnak adott 2015-ös interjújában Carl Weathers felidézte, hogy a Rocky meghallgatásán elkövetett egy akkora hibát, ami miatt kis híján elveszítette a szerepet. Elmondása szerint kijelentették, hogy nincs senki, akivel együtt olvashatna, és „az íróval kell próbálnia". Ez természetesen Sylvester Stallone volt. Az Apollo Creidet játszó színész azonban nem volt tisztában ezzel az apró, mégis fontos információval.

Weathers így emlékezett vissza az ominózus esetre:

Végigolvastuk a jelenetet, és a nem éreztem, hogy működött volna a dolog, ezután pedig csendben voltunk, nagyon kínos pillanat volt. Szóval csak úgy kirobbantott belőlem, hogy >> Sokkal jobban tudnám csinálni, ha egy igazi színésszel dolgoznék együtt <<. Szóval csak úgy megsértettem a film sztárját, anélkül, hogy tudtam volna róla, pedig tényleg nem állt szándékomban.

Ez is érdekelhet: Nem sok kellett, hogy a Rocky ötödik részének sokkal tragikusabb vége legyen

De nem ez az egyetlen érdekesség a Rocky forgatásával kapcsolatban.

A film 2014-es Heavyweight Edition Blu-ray kiadásában szerepel egy történet, amit a rendező, John Avildsen mesélt el a nagyérdeműnek a Stallone és Weathers bunyós edzéseiről:

Beültek a ringbe, és az egyik srác azt mondta: >> Ezt fogom csinálni <<, a másik srác pedig azt mondta: >> Én meg azt fogom csinálni <<, és rájöttem, hogy nem fognak sehova sem jutni.

Ezután Avildsen azt javasolta, hogy térképezzék fel a harcot, és úgy tanulják meg azt, mintha egy táncot gyakorolnának, aminek hatására Stallone másnap több mint egy tucat oldalnyi jegyzettel érkezett meg az edzésre.

A siker érdekében a direktor 8 mm-es felvételeket készített a színészekről a ringben, hogy lássák, hogy néznek ki kívülről bokszolás közben.

Fontos megjegyezni, hogy Carl Weathers a forgatás előtt soha nem bokszolt, de a színész állítólag két héten keresztül napi nyolc órákat töltött a ringben annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljön.

Forrás: Slash Film


A figyelmetekbe ajánljuk