Sylvester Stallone a Rocky című filmben.
United Artists, Mokép

5 remek sportfilm, amit semmiképp se szabad kihagynod!

A sportolók életvitele mindig is egy érdekes témának számított. A legtöbb ember kíváncsi arra, hogy mégis milyen árat kell fizetniük az atlétáknak azért a kiemelkedő teljesítményért, amit nap mint nap letesznek az asztalra. Az előbb leírtak okán a sportolók életével kapcsolatos mozik mindig is nagyon népszerűen voltak, ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan sportfilmet mutatunk be, amit semmiképp sem szabad kihagynod!


Rocky (1976)

A Rocky-franchise klasszikusnak számít a sportfilmek kategóriájában.

A mozi Rocky Balboa, a nagyszívű bokszoló életét követi nyomon, akit Sylvester Stallone alakít. A film egyszerre szól a bokszról, illetve egy mellőzött, kiöregedőben lévő sportemberről, aki mindent megtesz azért, hogy ne csak a ringben, hanem az életben is talpon tudjon maradni.

A forradalmi bokszjeleneteken kívül a nézők kapnak még egy nagy adag drámát, egy burkolt társadalomkritikát és egy hétköznapi, mégis megható szerelmi történetet is.

Pénzcsináló (2011)

Az igaz történeten alapuló Pénzcsináló az Oakland A's 2002-es szezonjáról szól, amely során Billy Beane sportigazgató igyekszik egy olyan csapatot összeállítani, amely versenyképes lesz a legerősebb csapatokkal szemben is. A siker érdekében felvesz egy fiatal adatelemzőt, aki matematikai képletek segítségével igyekszik kiszámolni, hogy melyik játékos fog a legjobban teljesíteni, ami miatt az egész szakmai stáb ellene fordul.

Brad Pitt és Jonah Hill remek párost alkotnak ebben a filmben, amely a baseballt egy különleges, lenyűgöző szemüvegen keresztül mutatja be. A film a kulisszák mögé vezeti be a nézőket, és megmutatja, hogyan kommunikál Beane a tulajdonosokkal, a szurkolókkal, a játékosokkal és a családjával. Fontos megjegyezni, hogy egyáltalán nem kell hatalmas baseballrajongónak lenni ahhoz, hogy érdekesnek találjuk ezt a mozit.

Millió dolláros bébi (2004)

A Millió dolláros bébi egy amatőr bokszolónő történetét követi nyomon, akinek az az álma, hogy profi legyen. Miután a trénere vonakodva beleegyezik a közös munkába, az esélytelen bokszoló és a veterán edző váratlanul szoros köteléket alakítanak ki, miközben mindent megtesznek azért, hogy a lány elérje a kívánt eredményeket.

Sokak szerint a Hilary Swank, Clint Eastwood és Morgan Freeman által fémjelzett mozi a valaha készült egyik legérzelmesebb, leginspirálóbb és legmeghatóbb sportfilm.

Én, Tonya (2017)

A műkorcsolyázó Tonya Harding története enyhén szólva sem hétköznapi. A riválisa, Nancy Kerrigan elleni 1994-es támadásáról szóló sztori okán, az Én, Tonya egy lebilincselő életrajzi sportfilm, amit érdemes megnézni. A sötét komédiával teli mozi az érzelmek egész skáláján keresztül vezet minket végi – szórakoztat, dühít, megnevettet és összezavar.

Az Én, Tonya szereplőgárdája még inkább lebilincselővé teszi a filmet. Margot Robbie játssza Harding szerepét, és csodálatosan ábrázolja a kegyvesztett sportoló felemelkedését és bukását. Fontos megemlíteni még Allison Janneyt, aki Harding édesanyját, LaVona Goldent formálja meg, mivel a színésznő elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

A pankrátor (2008)

A kiöregedett profi pankrátor, Randy „The Ram" Robinson, miután túl sok verést kapott, úgy dönt, hogy szünetet tart. Azonban rájön, hogy a ringen kívüli élet közel sem olyan, mint amilyennek gondolta. Az Oscar-díjjal kitüntetett Mickey Rourke főszereplésével ez a szomorú karaktertanulmány egy megható kirándulásra invitál egy érzelmi válaszúthoz érkezett egykori sztár nyomorúságos életébe.

Az elszigeteltség, az elutasítás, a céltudatosság témáit feldolgozva a film a magány kompromisszumok nélküli őszinte ábrázolása, és ennek minden egyes gyötrelmes darabkáját érezzük Rourke magával ragadó alakításán keresztül.

A figyelmetekbe ajánljuk