Ecc, pecc ki lehetsz?

Izgalom a köbön: 5 film, amit a misztikum jár át

Gyilkosság, eltűnés és rengeteg izgalom, ha imádod a misztikus krimiket, akkor ez a filmes listánk neked szól!


Húzós éjszaka az El Royale-ban

Ahhoz, hogy egy krimi működjön, dinamikus szereposztásra van szükség, és a Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmben kiemelkedő alakításokat láthatunk.

Az El Royale egy lepukkant szálloda, amely Kalifornia és Nevada határán fekszik, ám hamarosan züllött csatatérré válik, amikor hét idegen – egy pap, egy soulénekes, egy ügynök, két nővér, az igazgató és a titokzatos Billy Lee (Chris Hemsworth) – összejön egy végzetes éjszakán, hogy egy utolsó esélyt adjanak a megváltásnak, mielőtt minden rosszra fordul.

A filmet Drew Goddard írta és rendezte, így a mozi nemcsak lebilincselő, gazdag párbeszédekkel és érdekes karakterekkel büszkélkedhet, hanem Seamus McGarvey operatőrnek köszönhetően vizuálisan is lenyűgöző. Minden egyes szereplőnek megvan a maga pillanata, amikor pedig történeteik elkezdenek összefonódni a nézők megkérdőjelezik mindannyiukat, és azt, hogy miért jutottak ugyanoda.

Ez is érdekelhet: A sikeren túl: öt film, ami megváltoztatta a filmipart

Nyom

A Nyom egy amerikai tragikomédia, amelyet Jonathan Lynn rendezett és a forgatókönyvet John Landisszel közreműködve írta meg. A történet középpontjában hat ember áll, akiket egy férfi egy elszigetelt kúriába hív. A titokzatos úriember pedig mindegyikük múltjából ismer egy-egy sötét titkot. Megérkezésükkor mindenki kap egy Cluedoból vett álnevet és egy fegyvert, mielőtt bemutatkoznának a zsarolónak.

A film az izgalmas sztori mellett csodálatos szereposztással is rendelkezik, akik pedig imádják a krimiket, azoknak kötelező megnézniük!

Rendes fickók

Ha valaha Ryan Gosling legjobb alakítását akartad látni, akkor ezt a filmet mindenképp meg kell nézned, ha még nem láttad. A Shane Black által rendezett 1977-ben játszodó kalandos krimiben Gosling egy magánnyomozót alakít Jackson Healy pedig egy végrehajtót, aki pusztán megélhetésből bántja az embereket. Az élet azonban közbe szól és társakká válnak, miután egy fiatal nő, Amelia (Margaret Qualley) rejtélyes módon eltűnik.

Ecc, pecc ki lehetsz?

Rian Johnsonnak és Sir Kenneth Branagh-nak köszönhetően Agatha Christie zseniális művét ismét filmvászonra vitték egy zseniális szereplőgárdával.

Az 1950-es évek Londonjában egy nagysikerű színdarab filmváltozatának tervei hirtelen megállnak, miután a stáb egyik kulcsfontosságú tagját meggyilkolják. Amikor egy felügyelő és egy lelkes újonc rendőr elvállalja az ügyet, még fogalmuk sincs milyen rejtélyekkel kell szembenézniük.

Ez is érdekelhet: 5 film a brit királyi család leghíresebb női tagjairól, amit érdemes megnézned

Fletch

A Fletch című filmben Irwin Fletch Fletcher (Chevy Chase) oknyomozó riporter az őrületbe kergeti szerkesztőjét (Richard Libertini), ám mindig remek cikkeket készít az újságnak. Amikor a következő sztorijában a tengerparton zajló drogkereskedelemről ír, Fletch hajléktalannak álcázza magát. Nem tudva az újságíró valódi kilétéről, egy üzletember Alan Stanwyk (Tim Matheson) 50 ezer dollárt ajánl Fletch-nek, ha megöli őt.

Az újságíró vajon eleget tesz a kérésnek?

A figyelmetekbe ajánljuk