Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese
Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Többé már nem nevetünk Rebecca Blacken: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Rebecca Black - Rebecca Black Was Here

Rebecca Black nagyon fiatalon az internet céltáblájává vált, amikor anno a Friday című gyerekdalát felkapta a YouTube, majd mémek száza született, később pedig állítása szerint egész tinédzserkorában megalázásoknak volt kitéve az iskolában is miatta. Nyilván híres szeretett volna lenni, de nem ilyen áron. Most viszont 24 évesen a kortárs poptörténelem egyik legnagyobb visszatérését produkálja.Black ugyanis továbbra se tett le zenei karrierjéről, ráadásul vonzotta a hyperpop, egy ideje pedig jobbnál-jobb előremutató, innen-onnan még érezhetően merítő, de egyre kiforrottabb kislemezekkel örvendeztetett meg minket. A hyperpop szcéna pedig szintén felfedezte magának, ami végül egy csodás Friday-remixben kulminálódott. Váratlanul Rebecca Black internetviccből és mémből egy olyan izgalmas előadóvá vált, akire érdemes komolyan odafigyelni, új EP-je pedig az első nagy mérföldköve karrierje főnixszerű feltámadásának.

Ezeket a lemezeket se hagyd ki!

Megjelent a Japanese Breakfast új, harmadik lemeze, amin Michelle Zauner 5 évnyi gyászról való írás után úgy döntött, hogy az öröm jegyében születik ez a lemez.Az egyedi stílusú rapper-producer, GoldLink is új albummal jelentkezett 4 év után, amin felvonultatja többek közt Flo Millit és Santigoldot is többek között közreműködőként.Kijött továbbá a DC Dark Nights: Heavy Metal képregénysztorijához is egy úgynevezett aláfestőalbum, amihez olyan bandák és előadók járultak hozzá egy-egy dallal, mint az IDLES, Denzel Curry, a HEALTH, vagy éppen a Mastodon.


A hét dala: Vince Staples - LAW OF AVERAGES

Vince Staples-nek nagyon erős szériája van 2014 óta, amikor egymást követő években jött ki a Hell Can Wait, a Summertime '06, a Prima Donna EP, a Big Fish Theory és az FM!. Az elmúlt három évben viszont csak hébe-hóba kislemezeket adott ki, de az elmúlt két évben már azt se igazán. A közönség pedig, mivel még soha egyetlen projektjében sem kellett csalódnia, türelmesen várt.

Most viszont Staples visszatért, sőt rögtön két albumot is ígér, ami biztos, hogy július 8-án érkezik a simán csak VINCE STAPLES címet kapó új nagylemeze. Az első kislemez alapján pedig érthető a cím, látszólag ez egy fokkal személyesebb album lesz, mint a többi. A dalnak, akárcsak a közelgő lemeznek, Kenny Beats volt a producere, akivel már az FM!-en is dolgozott a rapper, a beat pedig amolyan régivágású alap néhány modern megoldással. Úgy hangzik ugyanis, mintha mondjuk egy lefolyóból szólna, de közben gyönyörűen beteríti és körbeöleli az a nyávogósra torzított énekminta, meg a háttérben settenkedő hegedűszó. Jöhet a lemez!

Ezeket se hagyd ki!

Tyler, The Creator kiadott egy új dalt és jövő héten az új lemez is érkezik! Little Simz új, közelgő albumának eddigi legjobb kislemezével jelentkezett, Idris Elba pedig dobott egy klubslágert. Nagyon erős hét volt ez új kislemezek terén!

17 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk