R.Kelly

A videószolgátató megszüntette az előadó profilját, miután a bíróság kimondta bűnösségét szexuális bűncselekmények vádjában.


R.Kellyt a bíróság a napokban bűnösnek találta zsarolás, emberrablás, kényszerített foglalkoztatás, továbbá több rendbeli szexuális bűncselekmény vádjával. Az Egyesült Államokban tilos fiatalkorúakat átvinni államhatáron szexuális célból, kihasználva különböző államok kedvezőbb beleegyezési korhatárra vonatkozó törvényeit, az énekes 8 alkalommal szegte ezt meg az ítélet szerint.

Erre reakcióként a YouTube azonnali hatállyal eltávolított két, R.Kelly által birtokolt videócsatornát, az RKellyTV-t és az RKellyVevot. Közleményében jelezte a cég, hogy a bírósági ítélet értelmében a sztár megszegte tartalomkészítői felelősségről szóló szabályzatukat, ezért a jövőben semmilyen formában nem tölthet fel tartalmat többé.

Mások ugyanakkor feltölthetik dalait, klipjeit, önmagában nem a csatorna tartalma került tiltólistára, szimplán R.Kelly többé nem szerezhet bevételt a YouTube-on keresztül. A zenéje egyébként továbbra is elérhető a YouTube Musicon. Akárcsak a többi zenei streamingplatformon.

Az rnb előadóra egyébként potenciálisan egy évtizednyi börtön vár, büntetése hossza jövő májusban fog majd kiderülni.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk