parfüm
Shutterstock

Kitűnnél a tömegből? Ezzel az 5 luxusparfümmel könnyedén megteheted

A parfümök teszik teljessé a luxus világát. Még ha a ruhák, a rúzsok vagy éppen a kézműves táskák talán népszerűbbek a luxuspiacon, az illatok szerepe is fontos, hiszen lehetővé teszi a márkák számára, hogy egyetlen termékben fogják össze a vásárlókat: egyetlen szippantás a márka legikonikusabb illatából elég lehet ahhoz, hogy pontosan tudjuk, milyen illata van a luxusnak. Emiatt a világ szinte minden luxusmárkája kínál parfümöt. De melyiket válasszuk? A Marie Clarie szakértője ajánlott párat.

Chanel N°19

Chanel

Bár a Chanel N°5 talán az egyik legismertebb luxusparfüm a világon, de a márka teljes illatkínálata különleges. A Chanel híres a hosszú élettartamú illatok terén, amelyekből árad a luxus.

A Chanel N°19 illata nem olyan népszerű, mint a Chanel más parfümjei, de a púderes, virágos illatvilág olyan módon válik eggyé a bőrrel, hogy már ettől gazdagnak érethetjük magunkat – még akkor is, ha a bankszámlánk mást mond.

Ez is érdekelhet: Illatok mámorában: az 5 legjobb parfüm őszre

Girls Dior

Dior

Lényegében mindenki csak dicséri ezt parfümöm, ami nem véletlen: a Gris Dior maximális szakértelemmel készült; könnyed illatvilág és laza luxus árad belőle. Hangulatos, krémes és friss, és egyik illat jegy sem hagy nyomasztó érzést maga után. Tökéletes egyensúly.

Acqua di Parma Colonia

Acqua di Parma

Amikor valaki hozzám fordul, hogy tanácsot kérjen luxusillatokat illetően, mindig az Acqua di Parma pult felé küldöm. Az Acqua di Parma az a luxus illatmárka, amely a drága illatú, egyedi keverékekeket képviseli, és mediterrán, riviéra-szerű frissességet testesítenek meg. A Colonia a márka legikonikusabb illata (még Audrey Hepburn is viselte annak idején), és még mindig az egyik leglenyűgözőbb illat. Hűvös, friss, és csillapítóan citrusos, de nem oszlik el úgy, ahogy más parfümök szoktak. Sőt: fás alapnak köszönhetően még órákig megmarad

– írja a Marie Clarie cikkében Shannon Lawlor, a lap megbízott szépségszerkesztője.

Penhaligon's The Favourite

Aki ismer pár drága parfümöt, szinte biztos, hogy hallott már a Penhaligon's-ról. Az 1860-as években alapított, nagy múltú brit parfümház volt Viktória királynő parfümszállítója. Az illatok jellemzően mélyek, bódítóak és tartósak, ahogyan az egy ekkora múltú illatmárkától elvárható.

A The Favourite azonban rendelkezik a Penhaligon ikonikusabb illatainak hosszan tartó mélységével, de valójában a parfüm inkább kellemesen édes és virágos, pont mint az a szép rózsaszín masni, amely díszíti a parfümöt. Lawlor szerint ez az egyik „legcsábítóbb" parfüm, amivel találkozott.

Loewe Solo Ella

Kevés dolog tölt el nagyobb örömmel, mint egy Loewe illat. A Loewe kétségtelenül az egyik kedvenc divatmárkám jelenleg, és a parfümjeik egy elérhetőbb kiterjesztése annak a Loewe-lánynak, aki lenni szeretnék. A Solo Ella volt a nyár illata – citrusos, krémes és lédús, írja a parfümről Lawlor, akinek a teljes, 17 darabos listáját ide kattintva lehet megnézni.


A figyelmetekbe ajánljuk