Oppenheimer
Universal Pictures

1 hónappal a bemutató után az Oppenheimer még mindig képes rekordokat döntögetni

Lassan kijelenhető, hogy az Oppenheimer Christopher Nolan eddigi legsikeresebb filmje.

Augusztus 15-én debütált Dél-Koreában Christopher Nolan Oppenheimerje. A több mint 500 moziban bemutatt premier az ország nemzeti ünnepére esett, ami meg is látszik a számokon: a film 4,3 millió dolláros bevételt hozott, 44%-os piaci részesedést kiszakítva az aznapi versenyből.

Ez volt az eddigi legjobb Nolan-nyitónap a piacon, illetve az év legnagyobb hollywoodi nyitónapja az országban, ahol már az előzetes eladások is kiemelkedőek voltak, felülmúlva az összes korábbi Nolan-filmet, írja a Deadline.

Hogy milyen lett a film, arról itt írtunk: Oppenheimer: az ember, aki hatalmat kapott, hogy elpusztítsa az emberiséget – kritika

Az Oppenheimer-eposz kedden összesen 9,6 millió dollárt hozott 80 piacon, a nemzetközi kassza keddig 398,3 millió dollár, globálisan pedig 668 millió dollár.

Az eddigi külföldi összbevétel meghaladja Nolan A sötét lovag – Felemelkedés című Batman-filmjét, és több mint kétszerese a Dunkirk, a Csillagok között, az Eredet és a Tenet azonos időpontban vizsgált bevételének.

50 piacon – köztük Németországban, Brazíliában, Hollandiában, Indiában és Lengyelországban – viszont már kijelenthető, hogy az Oppenheimer Nolan eddigi legsikeresebb filmje.

A hétvégén az Oppenheimer megelőzte a Star Wars: Az utolsó Jedik című filmet az Egyesült Királyságban, és minden idők harmadik legnagyobb Imax-bemutatója lett. Szerdáig 59,7 millió dolláros összbevételre tett szert az országban, ami a Batman-trilógia második része és a Dunkirk mellett van már most.

Brazíliában az Oppenheimer már felül is múlta A sötét lovagot, míg Németországban 36,4 millió dollárral a valaha volt legsikeresebb Nolan-film lett a piacon. Franciaországban 29,4 millió dollárrnál jár keddig, ami már 23%-kal meghaladja A sötét lovag eredményét; Ausztráliában pedig 21,4 millió dollárral, 30%-kal haladja meg az Eredet ugyanezen a ponton elért, eddigi rekorder bevételét.

Magyarországon a Filmforgalmazók Egyesülete összesítése alapján a nagy rivális Barbie-film bevétele az előző hétvégén átlépte az egymilliárd forintot, ami nagyjából 530 ezer nézőt jelent, míg Oppenheimer 869 millió forintos bevételnél és 422 ezer nézőnél tart.


A figyelmetekbe ajánljuk