Megnyitja kapuit a látogatók előtt az Abbey Road Studios

Megnyitja kapuit a látogatók előtt az Abbey Road Studios

A The Beatles által is méltatott legendás londoni stúdiót vasárnapig tekinthetik meg az érdeklődők, ahol számos különleges relikviával találkozhatnak.

90. születésnapját ünnepli a londoni Abbey Road Studios, ebből az alkalomból pedig úgy döntöttek, hogy augusztusban néhány napig - egészen pontosan augusztus 15-ig - megtekinthetőek lesznek a stúdió különböző helységei és relikviái. Az intézmény sokéves történelme alatt olyan előadók alkottak ebben az épületben, mint a már említett The Beatles, az Oasis, Kanye West vagy éppen napjaink egyik legnagyobb szupersztárja, Ed Sheeran.

A látogatók megtekinthetik többek között az 1931 óta működő Two Echo Chamber nevű terrmet, emellett olyan legendás eszközöket is szemügyre vehetnek, mint például a Zombies és a The Beatles által is használt EMI TG MK3 nevű felvevő szerkezet.

A szerencsés turisták rengeteget tanulhatnak a stúdió gazdag történelméről és betekintést nyerhetnek néhány ott rögzített ikonikus filmzene (Gyűrűk Ura és Harry Potter filmsorozatok, Gravitáció) felvételi procedúrájába is.

Az ügyvezető igazgató, Isabel Gravey így nyilatkozott:

Az, hogy az Abbey Road 90. születésnapja alkalmából megnyitjuk kapuinkat az érdeklődők előtt, valóban izgalmas módja annak, hogy megosszuk az épület varázsát másokkal is. Az Abbey Road: Open House nevű programsorozat egy ritka és lenyűgöző lehetőség arra, hogy megmutassuk hol és hogyan készültek korunk legnagyobb filmzenéi. – mondta.

A figyelmetekbe ajánljuk