Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese
Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Natalia Oreiro frizura és nosztalgia: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


AUDREY NUNA - a liquid breakfast

AUDREY NUNA akkor még AUDREY néven először a Comic Sans című, Jack Harlow-t is felvonultató virális szenzációval vált először ismerté. Az azt követő kislemezeivel pedig bizonyította, hogy nem csak egyslágeres csoda, sőt az egyik legizgalmasabb fiatal előadóval van dolgunk.



Kifejezetten technikás rapper egyedi előadásmóddal, valahogy képes úgy lazázni szövegelés közben, hogy az nem unottnak tűnik, mint a legtöbb rappernél, akik picit motyogva rappelnek, hanem tényleg lazának érződjön. Emellett pedig későbbi kislemezein énekhangját is megvillogtatta, ami erős kontrasztban áll azzal, ahogy rappel. Hangjából ugyanis törékenység árad. Kifejezetten autentikus hang az erősen túlszaturált zsánerben, szóval régóta vártuk már első hosszabb anyagát, ami a hétvégén végre megjelent.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Ha modern, de kellően idioszinkratikus hip-hopra vágyunk, akkor új lemezzel jelentkezett a cikksorozatunkban többször is ajánlott 18veno.



Ha viszont inkább old-school hip-hopra vágyunk sok maffiafilm-referenciával, akkor ajánljuk Benny The Butcher és 38 Spesh új közös lemezét.



De ha inkább szokatlan, de mégis pofátlanul fülbemászó refrénekkel operáló könnyed popdalokra várunk, akkor a CHAI régóta várt lemeze is megjelent.



De ha valami mainstreamebbre vágyunk, akkor itt van nekünk a külföldi kritikusok legmelegebb ajánlásával Olivia Rodrigo bemutatkozólemeze is.


A hét dala: MARINA - Ancient Dreams In A Modern Land

MARINA duplán is nosztalgiázni fog új lemezén, úgy tűnik az újabb kislemez alapján. Egyrészt modern popzenéjét megforgatta és összeturmixolta a 70-es és 80-as évek trashének esztétikájában, úgy vegyítve, hogy valahol a retró és modern között legyen, leginkább a modern hangzásra adaptálva a korszak dalait.

Másrészt ez az új száma ismét azokat az időket juttathatja eszünkbe, amikor még Marina & The Diamonds néven adott ki zenét. Ugyanaz a játékosság és bohókás báj jellemzi, mint fantasztikus első lemezét, de a számok üzenete terén egy sokkal érettebb, tudatosabb előadóval állunk már szemben. Akinek éppen Natalia Oreiro frizurája van, amit további pozitívum.

Ezeket se hagyd ki!

Újabb kislemezzel jelentkezett Lil Nas X, ezúttal poprockosabb irányt véve, továbbá a Years & Years Kylie Minogue-gal kiadta az új kedvenc számodat, amit majd plázákban fogsz indokolatlanul sokszor hallani, ha létezik igazság és mindenki más is annyi nosztalgiát érez az énekesnő ezredfordulós zenéje iránt, mint mi. Emellett pedig a BTS is új dallal jelentkezett, azt is sokat fogjuk majd hallani plázákban, de egy darabig azt se fogjuk bánni valószínűleg.

17 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk