nikola tesla

Nikola Tesla rendkívül méltatlan körülmények között halt meg, de hírneve, forradalmi találmányai és a körülötte lévő mítosz népszerűsége napjainkra sem csillapodott. Tudományos bravúrjai mellett számos más, részben ezoterikus kutatási területeken is érdekelt volt. Az egyik legszokatlanabb az egyiptomi piramisokkal, az emberiség egyik legrejtélyesebb és legcsodálatosabb építményével való megszállottsága volt.


Tesla nem csupán építészeti szempontból csodálta a varázslatos egyiptomi építményeket. Úgy vélte, magasabb célt szolgálnak, de mégis mifélét? S vajon mit talált olyan csábítónak a piramisokban? A fizikus sokáig azon tűnődött, vajon nem óriási energiaátvivők-e – ez a gondolat pedig egybeesett azzal a kutatásával, hogy miképp lehetne megvalósítani a vezeték nélkül energiaátvitelt.

1905-ben Tesla Az elektromos energia természetes közegen keresztül történő átvitelének művészete címmel szabadalmat nyújtott be az Egyesült Államokban, amelyben egy sor olyan generátor tervét vázolta fel, amelyek az ionoszférát csapolták volna le az energiagyűjtéshez.

Magát a Földet pedig, a két pólusával, egy hatalmas, korlátlan energiájú elektromos generátornak látta.

Azon a napon, amikor a tudomány elkezdi tanulmányozni a nem fizikai jelenségeket, egy évtized alatt nagyobb előrelépést fog tenni, mint létezésének összes korábbi évszázadában"

– mondta Tesla.

Tesla szerint nem csak az egyiptomi piramisok alakja, hanem a helyük is megteremtette az erejüket. A Colorado Springsben Tesla Experimental Station néven ismert toronylétesítményt, a keleti parton pedig Wardenclyffe Tower vagy Tesla Tower néven jól ismert tornyokat épített, amelyek a Föld energiamezejét igyekeztek kihasználni. A helyszíneket a gízai piramisok építési helyének törvényszerűségei szerint választotta ki, amelyek a bolygó elliptikus pályája és az egyenlítő közötti kapcsolathoz köthetőek. A tervezetet vezeték nélküli energiaátvitelre szánták.

tesla tower

1904-ben készült fotó a Tesla Towerről

commons.wikimedia.org

Ebből kiindulva pedig lehet, hogy a piramisok lényegében ősi Tesla-tornyok voltak?

Tesla gondolkodásának másik fő mozgatórugója állítólag a számmisztikához kapcsolódott. Tesla sokak szerint nem mindennapi egyéniség volt, nem mindennapi tulajdonságokkal.

Az egyik ilyen rögeszméje a 3,6,9 számok voltak, amelyekről úgy vélte, hogy az univerzum kulcsai.

Elbeszélések alapján tudni lehet, hogy mielőtt belépett volna bármilyen épületbe, háromszor körbejárta azokat. Egyéb választásait is hármas halmazokban hozta meg. Egyesek szerint Tesla megszállottsága ezekkel a számokkal kapcsolatban állt a piramis alakú formák iránti vonzalmával és azzal a hittel, hogy létezik valamilyen alapvető matematikai törvény és arányok, amelyek egy egyetemes matematikai nyelv részét képezik.

Mivel nem tudjuk pontosan, hogyan és miért épültek a piramisok, egyesek úgy tekintenek rájuk,

mint olyan alkotásokra, amelyek vagy energiát termelnek, vagy szándékosan telepített hírvivőként, esetleg egy ősi civilizáció kódjaként szolgálnak.

(amazingstories / bigthink)

A figyelmetekbe ajánljuk