Egy hét múlva kezdődik a Művészetek Völgye Fesztivál

Egy hét múlva kezdődik a Művészetek Völgye Fesztivál

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja 2200-nál is több programmal vár mindenkit július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. Ilyenkor 10 napra olyan, mintha mindenki a Völgybe sereglene.



És ez nem túlzás, a Művészetek Völgye alatt sok művészt láthatunk a nagyszínpadon túl is: csatlakoznak egy zenés- vagy versimpróhoz, workshopot tartanak, beülnek egy beszélgetésre, fellépnek akusztikus formációban, mesét olvasnak a gyerekeknek vagy éppen csak elmerülnek a Völgy sokszínű forgatagában.

A Panoráma Színpadon lép fel a Quimby, akik három év után térnek vissza Kapolcsra, a Csík zenekarPresser Gáborral és Karácsony Jánossal a fesztiválon is bemutatja A Dal a miénk 2.0: Új dalokkal újratöltve c. műsorát, itt ünnepli 10. születésnapját a Bagossy Brothers Company, izgalmas, „Völgy Special” show-val készül a 20 éves Punnany Massif, de velünk lesz még a Carson Coma, a Bëlga, az Aurevoir, a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik is.

A Cirque du Tókertben játszik többek között a Recirquel újcirkusz-társulat, a Duda Éva Társulat és a Feledi Project is, valamint mindennap új trükköket tanulhatunk a Firebirds társulat tagjaitól a kézen állástól kezdve a zsonglőrködésig. Itt lép fel Zorán, Dés László, Kern András és az idén 30 éves Danubia Zenekar is.

Az idei fesztiválon több új, illetve megújult udvarral találkozhatunk. Ilyen a Lőtér is, amely a Völgy második legnagyobb koncerttere és olyan fellépőkkel készül, mint a Mörk, a Hundred Sins, a 4S Street, a búcsúzó Cloud9+, a 30. születésnapját ünneplő Anima Sound System, az osztrák Cari Cari, a holland Slagwerk den Haag és itt adja utolsó koncertjét a Middlemist Red is. Szintén az újak között köszönthetjük a Magyar Jazz Szövetség Udvarát, akik itt tartják a Magyar Jazz Ünnepet is, a MókusKert Udvar Szirtes Edina „Mókus” inspiráló helyszíne lesz, míg a Családi Kultúrtér a gyerekekkel érkezők fellegvára lesz.

A Harcsa Veronika Udvar új helyszínen, a természethez még közelebb, a Malompartra költözik. Az udvarban olyan előadók játszanak majd, mint az Analog Balaton, Barkóczi Noémi, Ester Wiesnerova, a Modern Art Orcheastra, a Jazzbois, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó és a Karaván Família. A Kőbánya Udvara pedig Póka Egon előtt tisztelegve ezentúl a Póka Udvar nevet viseli majd. Ennek megfelelően itt teret kapnak az ifjú tehetségek és a legendák is. Az irodalom kedvelőit 13. éve várja a Kaláka Versudvar, de nekik szól a Petőfi Udvar és a Vecsei H. Miklós vezette POKET Udvar is.

A tavaly debütált Petőfi Udvar nevéhez híven az idén 200 éve született költőóriás előtt tiszteleg, így az udvarban megjelenik minden, ami Petőfi. Természtesen a zene sem maradhat ki a sorból: a Hajógyár színpadán lépnek fel a Hangfoglaló Program támogatottjai is, valamint az Aranyakkord, a Fiúk, a Belau, Bérczesi Róbert, a Pandóra Projekt, Lil Frakk és Sisi is.

Világzenei fronton olyan előadókra perdülhetünk majd táncra a taliándörögdi Világzene Udvarban, mint Palya Bea és zenészei, a Kerekes Band, a Besh o droM, a Cimbaliband, a Góbé, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, míg a Hagyományok Háza FolkUdvarban többek közt a Naszály és a Fonó zenekar is fellép, emellett lesz tánctanítás, zenés népi kvíz és hajnalig tartó folkkocsma is.

A fesztiválon hagyomány, hogy a nyitónapot saját előadás premierjével ünneplik. Ezúttal Goldoni Mirandolina c. darabja debütál majd a Színház Színpadon. A Mirandolina kegyeiért vívott harcról szóló darabban láthatjuk majd Szulák Andrea, Szemenyei János és Kautzky Armand játékát is.

A Művészetek Völgyében idén 2200-nál is több programmal várják a fesztiválozókat. A közlekedést ezúttal is a fesztiválkarszalaggal ingyenesen használható Csigabusz segíti a települések között, aki pedig a szállásfoglalással lemaradt, annak érdemes Tapolca és Veszprém szálláshelyeit is megnézni, ugyanis a fesztiváljárattal azok is könnyen elérhetők.

A visszaszámlálás elkezdődött, július 21-től irány a Művészetek Völgye Fesztivál!

(x)

A figyelmetekbe ajánljuk