Jared Leto a Morbius című filmben.
Marvel

Nem lehet boldog a Morbius rendezője, nem jönnek a jó kritikák

A Marvel nemrég megjelent szuperhősfilmje, a Morbius enyhén szólva sem nyűgözte le a kritikusokat.


2022. április 5-én a Morbius 16%-on állt a Rotten Tomatoes kritikai szegmensében. Ez azt jelenti, hogy alig több mint 200 kritikával számolva, a filmet látott kritikusok 84%-ának nem tetszett a film. Ami finoman szólva sem jó eredmény.

A Morbius mégis jól teljesít a kasszáknál. A nyitóhétvégén Észak-Amerikában majdnem 40 millió dollárt hozott, nemzetközileg pedig ennek a dupláját. Az esélyek szerint a végén még nyereséges is lesz.

Ez azonban nem könnyíti meg azt a helyzetet, miszerint a kritikusok túlnyomó többségének nem tetszett a mozi, és Daniel Espinosa rendező egy új interjúban erre is kitért:

Nézze, sok önutálatot érzek, ezért sok kritika éri a saját munkámat. Mindig arra próbálok koncentrálni, hogy jobb legyek. De büszke is vagyok arra, amit csinálok. Minden filmemben vannak olyan részek, amelyekre nagyon büszke vagyok.

Egy másik interjúban a Uproxx-nak, amikor arról kérdezték, hogy a Morbius valójában mennyire az ő munkája, Espinosa a következőket mondta:

Azt hiszem, akkor dolgozom a legjobban, ha sok döntési jogot kapok. De ezek a filmek nagy filmek, amelyekben rengeteg ember érdekelt. Minden alkalommal más-más folyamatok zajlanak.

Forrás: Gizmodo


A figyelmetekbe ajánljuk