miley cyrus
Getty Images

8 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a ma születésnapos Miley Cyrusról

A Disney-sztártól a twerkelős díván át egy igazi rockerig számtalan arcát láthattuk már Miley Cyrusnak, aki napjaink egyik első számú popsztárja. Az énekesnő ma ünnepli 30. születésnapját, ennek apropóján pedig összegyűjtöttünk 8 érdekes tényt róla.


Nem ő lett volna Hannah Montana

Cyrus eredetileg nem a Hannah Montana címszerepére pályázott. Valójában Lilly, Hannah legjobb barátnőjének szerepére jelentkezett, amit végül Emily Osment kapott meg.

Ez is érdekelhet: Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

Jobbkéz? Balkéz?

Cyrus valójában balkezesnek született, de édesapja, Billy Ray Cyrus úgy gondolta, hogy könnyebb lenne, ha megtanulná, hogyan boldoguljon a jobb kezével. Az énekesnő jobbkezesnek tűnik, és jobb kézzel ír, de korábban elárulta, hogy az autogramjait nehéz elolvasni, mert muszájból használja a kevésbé domináns kezét használni.

Az őrült korszaka, az apjának köszönhető

Mint sok gyereksztár, aki felnőttkorában is a reflektorfényben folytatja karrierjét, Cyrus is átment egy úgynevezett lázadó korszakon, miután a Hannah Montana véget ért.

Ez nagyon nehéz volt minden nap. Nem kaptam meg azokat a szabadabb gimis éveket, mint a legtöbb ember. Elmentem dolgozni az apámmal. Majd csodálkoztok, hogy miért twerkeltem a Juicy J koncerteken, épp 10 évet töltöttem minden nap apámmal és nagymamámmal

– nyilatkozta Zach Sang Show-ban még 2017-ben.

Botrányos VMA-előadása volt a legtöbbet emlegetett esemény a Twitteren, megelőzve Beyoncé fellépését a Superbowl-on. Twerkelős mutatványai percenként 360 000 tweetet generáltak.

Ő az egyik legnépszerűbb előadó az interneten

Ő tartja a rekordot, a Wrecking Ball című klipjével, ami a legtöbb megtekintést érte el a megjelenését követő első 24 órában a Vevón. Ez volt a leggyorsabb videó, amely elérte a 100 millió megtekintést. A Google-keresésekben való népszerűségének mértéke pedig óriási mértékben alulbecsült. Több mint 1 milliárd találattal Cyrusra többen keresnek rá, mint Kim Kardashianra, Barack Obamára, sőt még Istenre is.

Kicsapták az iskolából

Tudhatjuk, hogy az énekesnőben lakozik némi lázadó hajlam, ami mindig is megvolt benne. Amikor fiatalabb volt, kirúgták egy evangélikus magániskolából. Nem világos, hogy mit tett, amiért kicsapták, de egyes hírek szerint ellopott egy motoros robogót az egyik tanárától. Egy másik jelentés szerint pedig azért volt szükség elbocsátásra, mert elmondta a többi gyereknek, hogy mi az a francia csók.

Szívbetegsége van

Miley Cyrus egy tachycardia nevű betegségben szenved, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy a szíve gyorsabban ver, mint az átlagemberé.

Írt egy dalt Hillary Clintonnak

Cyrus az Inspired című dalát Hillary Clintonnak írta a politikus 2016-os elnökválasztási kampánya alatt. Jimmy Fallon műsorában pedig személyesen köszönhette meg Clintonnak, hogy inspirálta őt.

Ez is érdekelhet: Miley Cyrus a Magnum arca lett

Nem tud vezetni

Több interjújában is beszélt már arról, hogy borzalmasan vezet, és egykori szerelme, Liam Hemsworth sem engedte, hogy átvegye a volánt, amikor együtt voltak.

A figyelmetekbe ajánljuk