A Mikulás.

Pilótaengedély és Michael Bublé – 7 érdekesség a Mikulásról

A Mikulás az egyik legkedveltebb karakter az egész világon, gyerekek millió várják lélegzet-visszafojtva, hogy Szent Miklós vajon mivel lepi meg őket ebben az évben. Az alábbi cikkben hét olyan érdekességet mutatunk be a Mikulásról, amiről elképzelhető, hogy eddig nem hallottál.


1. A Mikulásnak sokféle neve van

A Mikulásnak meglepően sok neve van! Az Egyesült Királyságban karácsonyfának is nevezik – vagy csak egyszerűen Mikulásnak. Más országokban azonban más neveket használ.

Az USA-ban egyesek Kris Kringle, Franciaországban Père Noël / Papa Noël, Lengyelországban pedig a Święty Mikołaj (azaz Szent Miklós) nevet viseli. Németországban a Mikulást Weihnachtsmann néven ismerik (ami szó szerinti fordításban „karácsonyi ember").

2. A Mikulás szánja a leggyorsabb jármű a világon

Hush Naidoo Jade Photography/Unsplash

A Mikulás szánja a valaha volt leggyorsabb jármű! Szenteste a Mikulásnak körbe kell utaznia a világot, hogy eljuttassa az ajándékokat a listán szereplő összes gyermeknek.

A világon körülbelül 2,5 milliárd gyermek él – így a Mikulás szánjának másodpercenként körülbelül 2900 kilométeres sebességgel kell haladnia.

Ez is érdekelhet: A Mikulás kísérője, aki elrabolja a gyerekeket – érdekességek a Krampuszról

3. A Mikulásnak hivatalos pilótaengedélye is van

Hiba azt gondolni, hogy a Mikulás csak úgy felelőtlenül röpköd ide oda. Az amerikai kormány 1927-ben hivatalosan is kiadott a Mikulásnak egy pilótaengedélyt, tehát mindenki kedvenc Miklósa felelősségteljesen szállítja az ajándékokat.

4. A Mikulásnak van egy csapat manója, akik egész évben dolgoznak a játékok készítésén

A Mikulásnak van egy manókból álló csapata, akik egész évben dolgoznak, hogy karácsonyra elkészítsék a játékokat. A Mikulás műhelyében dolgozó manók pontos száma nem ismert, de a becslések alapján legalább 12 alkalmazott áll a szolgálatában.

5. A Mikulás kedvenc énekese Michael Bublé

A Mikulás kedvenc énekese Michael Bublé! A FunKids szerint a Mikulás mindenféle zenét szeret, imádja a BTS-t és Ed Sheerant, de a kedvenc énekese Michael Buble! Ez nem meglepő, hiszen Bublét a karácsonyi dalok királyának is szokták hívni.

6. A „Ho Ho Ho” -val a Mikulás a boldogságát és az örömét fejezi ki

A „Ho Ho Ho Ho”-zás a Mikulás sajátos módja arra, hogy kifejezze boldogságát és örömét – ha azt mondaná, hogy „Ha Ha Ha Ha”, az emberek azt hihetnék, hogy kineveti őket!

7. A Mikulásnak és a Mikulás asszonynak kanadai útlevele is van

Kylie Anderson/Unsplash

A Mikulásnak és a Mikulás asszonynak van kanadai útlevele! 2013-ban Mikulás úr és Mikulásné saját kanadai elektronikus útlevelet kapott Chris Alexander kanadai bevándorlási minisztertől.

A figyelmetekbe ajánljuk