4 királyi bűntény, amelyről sosem derült ki az igazság

4 királyi bűntény, amelyről sosem derült ki az igazság

Léteznek olyan jól őrzött királyi titkok, amelyekről a mai napig nem tudni a teljes igazságot. Íme négy megoldatlan királyi bűntény a világ minden tájáról.


II. Lajos bajor király halála

File:Ludwig II of Bavaria 1886.jpg - Wikimedia Commonscommons.wikimedia.org

1886-ban az „őrült királyt", II. Lajos bajor királyt elmebetegségre hivatkozva erőszakkal letaszították a trónról. A király már régóta kivívta a nemesség megvetését homoszexualitásáról szóló pletykákkal. Emellett a kormányzat a mesebeli kastélyokra való pazarló költekezése miatt is alig várta, hogy leválthassa őt. Majd Dr. Bernhard von Gudden német pszichiáter által vezetett csoport uralkodásra alkalmatlannak nyilvánította.

Három nappal később, június 13-án II. Lajost és von Guddent holtan találták egy tóban, miután a duót utoljára a palota kertjében látták sétálni. A bajor kormány azonban öngyilkosságnak nyilvánította.

A boncolás szerint azonban a király tüdejében nem találtak vizet, ami arra utal, hogy a tóba esés előtt halt meg. A rejtélyt tetézte, hogy az orvos testén egyértelmű jelei voltak annak, hogy megtámadták. A gyanús körülmények ellenére azonban senki sem vonta kétségbe a halálukkal kapcsolatos hivatalos álláspontot.

III. Péter

File:Coronation portrait of Peter III of Russia -1761commons.wikimedia.org

1762-ben III. Péter kénytelen volt aláírni egy dokumentumot, amelyben lemondott trónjáról. Haladó politikájával és törvényeivel kivívta az orosz nemesség nemtetszését, Nagy Katalin pedig, megérezve az ezzel járó lehetőséget, kitervelte férje megbuktatását.

Miután a cár kénytelen volt lemondani a trónról, Rosphába száműzték. Nyolc nappal később pedig meghalt. A boncolásakor aranyérgörcsöt állapítottak meg nála, amit sok történész abszurd diagnózisnak tart. Sokkal valószínűbbnek tartják, hogy III. Pétert Alekszej Orlov, Katalin szeretőjének és társ-összeesküvőjének, Grigorij Orlovnak a testvére ölte meg.

II. Erzsébet királynő „merénylete"

Közel 50 évvel ezelőtt, 1970-ben merényletet kíséreltek meg II. Erzsébet királynő ellen, amelyről évtizedekig politikai okokból nem számoltak be. A királynő és Fülöp herceg akkoriban ausztráliai körúton volt, és vonattal utaztak Új-Dél-Walesben.

Állítólag egy hatalmas fatörzzsel próbálták elállítani a vonatsíneket, hogy kisiklassák a királynő vonatját. Azonban ez nem sikerült, mivel a vonat meglehetősen lassan haladt. A tisztviselők azt is megjegyezték, hogy amikor egy órával korábban egy másik vonat haladt át a területen, nem találkozott semmilyen akadállyal.

Ez a hír egészen 2009-ig nem került nyilvánosságra, míg egy ausztrál rendőr nyilatkozott az esetről, és felfedte a történést. A Buckingham-palota azonban kijelentette, hogy nyilvántartása szerint ilyen incidensre soha nem került sor. A királynő állítólag soha nem tudott az esetről, így semmit sem lehet tudni az állítólagos elkövetőkről.

A malajziai hercegnő gyilkossága

2002-ben a malajziai királyi családot rázta meg egy szörnyű tragédia: Hasleza hercegnét meggyilkolták, lábát és kezét pedig szorosan összekötözve találták meg. A 26 éves modell és színésznő Raja Jaafar Raja Muda Musa malajziai herceghez ment feleségül.

Az iszlám hagyományok szerint a malajziai férfiak egynél több nőt is elvehetnek, de ezt csak az arisztokraták követik. A herceg hasonló módon vette feleségül Hasleza hercegnét, miközben még mindig az első feleségével, Nor Mahani rádzsa Norral volt házas.

Aznap, amikor Hasleza eltűnt, szemtanúk látták, hogy erőszakkal kirángatták az autójából, és berángatták egy furgonba. Öt nappal később a holttestét egy folyó közelében találták meg, Kuala Lumpurtól 160 kilométerre. A gyanú hamarosan Nor Mahanira terelődött, arra hivatkozva, hogy féltékeny volt arra a figyelemre, amelyet férje az ifjabbik feleségére fordított. Mivel azonban nem volt ellene bizonyíték, felmentették.

A figyelmetekbe ajánljuk