Meghan Markle.

Meghan Markle jószándékú megjegyzése komoly fejfájást okozott a királyi családnak

Meghan Markle már az esküvője előtt hevesen bele akarta vetni magát a jótékonysági munkába, ám ezt a királyi palota nem nézte túlságosan jó szemmel.


A brit monarchiában töltött ideje alatt Meghan Markle számos projektbe és jótékonysági vállalkozásba vetette bele magát, és gyakran használta fel platformját arra, hogy a pozitív változásokért szálljon síkra.

Kitartó hozzáállását és a nagy változások gyors megvalósítására irányuló lelkesedését azonban a palota nem mindig fogadta örömmel.

Hamarosan megjelenő könyvében, a The Palace Papers: Insider the House of Windsor, the Truth and the Turmoil című könyvében Tina Brown királyi író azt állítja, hogy Meghan eltökélt volt abban, hogy megmutassa elkötelezettségét a pozitív változások iránt – méghozzá gyorsan.

Néhány hónappal az esküvője előtt Vilmos herceg és Katalin mellett részt vett a Királyi Alapítvány rendezvényén.

Állítólag megfogadta, hogy „azonnal belevág" a jótékonysági munkába, de ez az ártatlan és jószándékú megjegyzés nem nyerte el a palota bennfentesei tetszését, akik úgy vélték, hogy a királyi családnak sokkal megfontoltabban és lassabban kellene megközelítenie a munkáját.

Brown így ír erről:

Azt hiszem, Meghan úgy érezte, hogy mindent megváltoztathat. Őszintén szólva sokat változtathatott volna a dolgokon, ha ott marad, de a legzavaróbb az ilyen türelmetlenség. Egy évet tölthetett volna távol, és egy nagyszerű tervvel térhetett volna vissza.

A mondat állítólag „borzongást váltott ki a Palotában", Brown pedig így folytatta:

Úgy gondolom, hogy egy olyan nő számára, aki komoly amerikai karriert futott be, a Palotával való kapcsolattartás abszolút rémálom lehetett. Meghan tudta, mit akar csinálni. Valószínűleg a legtöbb ötlete meglehetősen konstruktív és jó volt, de át kellett mennie ezen a szklerotikus kultúrán.

A királyi családból való távozásuk óta Sussexék elindították az Archewellt – egy szervezetet, amely elkötelezett a „rendszerszintű kulturális változás" előmozdítása mellett –, és szerződést kötöttek a Netflixszel, hogy dokumentumfilmeket, gyermekműsorokat és filmeket készítsenek, amelyek célja, hogy „tájékoztassanak, de reményt is adjanak".

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk