1 éves évfordulóját ünnepli a budapesti Matild Palota
Matild Palota

1 éves évfordulóját ünnepli a budapesti Matild Palota

Budapest ikonikus helyszíne a 2021-es debütálása óta a Belváros társasági életének új központjaként született újjá, valamint számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert.


2022. június 28-án különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel ünnepli megnyitásának 1. évfordulóját a Ferenciek terén álló Matild Palota. A vendégek akár egy teljes napot is eltölthetnek az ikonikus épületben, hiszen a Boldog Békeidők korszakát megidéző palota 3 különleges gasztrohelyszíne sokszínű és igen változatos kínálattal bír. A vendégek a gasztronómiai utazás keretében többek között felfedezhetik a klasszikus Spago fogásokat, hűsítő koktélokat ihatnak a tetőtéri The Duchess italbárban vagy akár a nemrég megnyílt Matild Café & Cabaret kávéház különleges tortaválogatását is megkóstolhatják a történelmi hangulat által átjárt helyszínen.

A Budapest egyik leglenyűgözőbb épületeként számontartott palota Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült, hogy Budapest társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon. Az UNESCO világörökség részét képező épület egy minden részletre kiterjedő 5 éves felújítást követően eredeti pompájában 2021 nyarán debütált a nemzetközi utazók és a helyi felfedezők előtt.

A felújított palota minden elemében a magyar örökség jellegzetes hangulatát tükrözi vissza, a megalkotott dizájn a híres épület gazdag történelme előtt tiszteleg. Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek lélegzetelállító kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse.

Matild Palota

A Matild Palota nemcsak fejedelmi luxust, egyedülálló történelmi és kulturális örökséget közvetít, hanem páratlan szolgáltatásokat és gasztronómiai élményeket is kínál vendégeinek. Az ikonikus épületben 2021-ben debütáló Marriott International The Luxury Collection portfóliójába tartozó 130 szobás Matild Palace luxusszálloda megnyitását követően a világhírű séf, Wolfgang Puck gasztronómiai vezetésével itt nyílt meg az első európai Spago étterem, a The Duchess névre keresztelt titkos rooftop bár, valamint a több mint 120 éves múltra visszatekintő Matild Café & Cabaret is, amely az egykori „Belvárosi Kávéház” újragondolása. A vendégek örömére a kávéház a nyarat követően kabaré előadásokkal is készül, így teljessé téve a palota kínálta élményeket.

A Belváros társasági és kulturális életének új központjaként újjászületett palota számos hazai és nemzetközi elismerésben is részesült a megnyitás óta.

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda 2021-ben többek között a rangos „Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design” verseny „Legjobb Luxus Szállodája” és „Legjobb Luxus Vendégszobája” kategóriákban győzött, elnyerte az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards díjátadón a „Magyarország vezető szállodája” (Hungary’s Leading Hotel 2021) címet, valamint számos rangos nemzetközi utazási listán a világ legjobb új szállodái közé választották.

Szántó István és Wolfgang Puck

Matild Palota

Wolfgang Puck budapesti Spago étterme felkerült a Michelin guide budapesti éttermek listájára, a Spago vezető séfje, Szántó István első magyar séfként készíthetett csirkepaprikást, vadast, somlói galuskát és Eszterházy-tortát az Oscar-gála sztárjainak.

Spago

Matild Palota

A palota három gasztronómiai helyszínének, a Spago Budapest, a The Duchess italbár és a Matild Café & Cabaret gasztronómiai koncepcióját a legendás séf, Wolfgang Puck álmodta meg. A kulináris csapatban válogatott magyar és nemzetközi séfek dolgoznak, a sokszínű és változatos étlapokon a magyar és nemzetközi fogások is megjelennek.

A Spago a gasztronómiai világ úttörőjeként a konyhaművészetet, a gasztro szolgáltatásokat és trendeket formálva, egy merőben új gasztronómiai kultúrával gazdagítja a magyar fővárost, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és helyi alapanyagokat. A Spago Budapest kínálatában olyan ételek sorakoznak fel, mint a séflegenda különleges citromtortája, füstölt lazacos, kaviáros pizzája vagy éppen osztrák burgonyasalátával kísért klasszikus bécsi szelete. A legendás séf étterme modern dizájnnal, lenyűgöző lounge résszel, és a Duna utcára nyíló óriási terasszal is várja vendégeit.

Wolfgang Puck a kávéházak szerelmeseinek is sokszínű gasztroélményeket tartogat. A Krúdy Gyula által is gyakran látogatott egykori „Belvárosi Kávéház”, ma Matild Café & Cabaret étlapján jól megfér egymás mellett többek között a házi galuskával kísért magyaros marhapörkölt, a házi készítésű Krúdy-féle kolbász és a különböző saláták, előételek, így például a házi füstölésű lazactál is. A kávéház tortarepertoárja az Osztrák–Magyar Monarchia azóta is kedvelt édességeit is felvonultatja, többek között Eszterházy és Dobos tortát is kóstolhatunk vagy felfedezhetjük a kávéház emblematikus Matild tortáját, amit a régmúltú helyszín nagy elődeinek tiszteletére alkottak meg. A signature-édességbe mogyorólikőr is kerül, felidézve egy, a békebeli kávéházi időkben divatos italt. A helyszínen kávén kívül különleges limonádékat, koktélokat is kóstolhatunk. A Szindbád vagy a Krúdy úr koktélja a bohém békeidők világát idézi meg.

Az emblematikus Matild torta

Matild Palota

A budapesti panoráma és a koktélok szerelmeseinek a Klotild Mária főhercegné ihlette titkos tetőtéri italbár, a The Duchess kínál maradandó élményeket. A dekadens mozgalomnak egykoron találkahelyéül szolgáló italbár megújult formában, egész évben nyitva tartó fedett terasszal, pazar kilátással, különleges koktélokkal és a legendás séf, Wolfgang Puck által megálmodott bárételekkel várja vendégeit a Matild Palota tetőteraszán.

Az ételeket és italokat laza hangulatú DJ-zenék, alkalmanként az égboltot megvilágító tűzijáték, 360 fokos kilátás és az Erzsébet híd alatt áthaladó hajók látványa kíséri.

A Matild Palota tetőterasza

Matild Palota

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, a Matild Palotában dolgozó csapat számára, hogy az elmúlt 1 évben nem csupán egy újjászületett történelmi helyszínnel gazdagíthattuk a magyar fővárost, hanem a palota három helyszíne révén Budapest gasztronómiai kínálatát is tovább színesíthettük. Nagy izgalommal tekintünk a jövőbe, hiszen ősztől kezdődnek az első kabaré előadások is a kávéház hidraulikus színpadán. Új élményekből a jövőben sem lesz hiány!

- nyilatkozta Selim Ölmez szállodaigazgató.


A figyelmetekbe ajánljuk