delorean

Ilyen autóval menne most vissza a jövőbe Marty McFly

Megérkeztek az első fotók a DeLorean legújabb modelljéről. A márka továbbra is sikeres, népszerűségéből pedig sokat köszönhet valószínűleg a Vissza a jövőbe-trilógiának, amiben hőseink DeLoreant használnak időgépként.


Az eredetileg Georgetto Giugiaro által tervezett és 1981-ben bemutatott DeLorean dmc 12-t előremutató autónak tekintették - és tekintik ma is. A rozsdamentes acél karosszériaelemekkel és szárnyas ajtókkal ellátott jármű széles körben népszerűvé vált a Vissza a jövőbe-széria filmjeinek köszönhetően, ahol időgépként vált a filmtörténelem ikonikus járművévé.

Több mint négy évtizeddel a debütálása után a DeLorean Motor Company bemutatta a jármű elektromos hajtású új változatát. Az Alpha5 névre keresztelt új DeLorean egy elegáns kupé, amely a klasszikus lamellákkal és az ikonikus sirályszárnyas ajtókkal rendelkezik. A járműről kiadott képekből kiderülnek az autó méretei, két külső festékszíne, köztük az augusztusban a Pebble Beach Concours d' Elegance-on debütáló launch editionje, valamint a régóta várt specifikációi.




A becsült specifikációk között szerepel a több mint 300 mérföldes hatótávolság, a több mint 100 kWh-s akkumulátor és az elektronikusan korlátozott, 155 mérföld/órás végsebesség. A hivatalos bemutatót már meg is tartották, és ezzel lezárulnak az új DeLorean körüli hónapok izgalmai és találgatásai.

(Forrás: designroom)


A figyelmetekbe ajánljuk