Marlon Brando.
Paramount Pictures

Nem fogod elhinni, hány éves volt Marlon Brando A keresztapa forgatásakor!

A Marlon Brando által megformált Vito Corleone tagadhatatlanul a filmtörténelem egyik legikonikusabb karaktere, a színész azonban sokkal fiatalabb volt a film forgatásakor, mint azt a legtöbben gondolják.


Akármennyire is furcsa elhinni, a legtöbben nagyon rossz ötletnek tartották, hogy Marlon Brando formálja meg a legendás maffiavezért A keresztapa című filmben. Ugyan a mozi alapjául szolgáló könyv szerzője Mario Puzo, és a direktor, Francis Ford Coppola is bíztak Brandóban, a Paramount stúdió egyáltalán nem rajongott az ötletért, ugyanis a színésznek kifejezetten rossz volt a hírneve, sőt, akkoriban a közönség sem szerette őt – írja Screenrant.

A Brandót pártoló készítőknek borzasztóan nehéz dolguk volt, ugyanis a színész pontosan tisztában volt azzal, hogy sokan nem látják őt szívesen a film háza táján, ezért nem is akart részt venni a produkcióban. Nem ez volt egyébként az utolsó ilyen eset, a művészt ugyanis később az egyik Batman-filmből is kigolyózták.

Ez is érdekelhet: Ezért akarták kirúgni a Al Pacinót a Keresztapából

A történet vége az lett, hogy Coppolának sikerült meggyőznie mind a stúdiót, mind Marlon Brandót, így elkezdődhettek a munkálatok, viszont a direktornak meg kellett ígérnie, hogy egy 1 millió dolláros óvadékot fizet a Paramountnak, ha a színész rosszul viselkedik a forgatáson.

A problémacunami itt azonban nem ért véget: az idős maffiavezért játszó Brando ugyanis csupán 47 éves volt a forgatás ideje alatt, és kifejezetten jól tartotta magát, könyv szerint viszont Corleone egy 60-as éveiben járó, meggyötört férfi.

Mit lehet ilyenkor tenni? Hívni kell egy remek maszkmestert, és egy jó fodrászt! A színész ugyanis különböző protéziseket használt a forgatás alatt, a sminkesek pedig ráncokat és májfoltokat festettek az arcára.

Volt azonban még egy „kis gond”: Vito Corleonét egy erősen kopaszodó emberként kellett megjeleníteni a filmvásznon, Brandónak viszont hosszú szőke haja volt, így Dick Smith parókamesternek nem kis munkája volt abban, hogy az idős maffiavezér végül úgy nézzen ki, ahogy.


A figyelmetekbe ajánljuk