Al PAcino a Keresztapában.
Paramount Pictures

Ezért akarták kirúgni a Al Pacinót a Keresztapából

Al Pacino szerint nagyon kevésen múlott, hogy kidobják az ikonikus moziból.


A GQ-nak adott 2019-es interjújában Al Pacino elárulta, hogy egyáltalán nem őt favorizálták Michael Corleone szerepére.

Miután Francis [Coppola] engem akart a filmben, senki más nem akart. A Paramount nem akart engem. Szóval ez egy nagyon nehéz időszak volt

– emlékezett vissza.

A színész ezután kifejtette, hogy Coppola „mindig is érdeklődött iránta", de Pacinónak egy sor nehézséggel kellett megküzdenie, hogy végül mindenki mást meggyőzzön arról, hogy ő a megfelelő a szerepre.

Ez is érdekelhet: Könyvesboltból a filmvászonra – öt könyv, amelyből sikeres film készült

A Paramount azért fogadott el engem, mert Jerry Schatzberg, a nagyszerű barátom és rendezőm, mutatott nekik nyolc percet a Pánik a Tűzoltóparkban című filmből, és amikor meglátták a felvételt, felvettek. Aztán amikor a forgatásra kerültem, megint ki akartak rúgni

– magyarázta Pacino.

A forgatás még csak két hétig tartott, de a színész szerint nem érdekelte a producereket az, amit láttak.

Pacinónak azonban nagyon konkrét okai voltak arra, hogy úgy alakítsa Micheal Corleone-t, ahogyan tette.

Michael Corleone egy ikonikus karakter. Ő egy könyörtelen maffiafőnök, akinek legnagyobb tragédiája, hogy soha nem akarta vagy kérte azt az életet, amire végül rákényszerült. A karakter rétegei hatalmasak és összetettek, és ahhoz, hogy sikeresen alakítsa őt, Al Pacinónak Michael személyes történetének mélyére kellett hatolnia. A színész úgy döntött, hogy Michaelre úgy tekint, mint egy folyamatosan fejlődő emberre:

Sokat gondolkodtam ezen a szerepen, mert muszáj volt. Ez egy bizonyos fajta szerep. Úgy gondoltam, hogy a karakter ereje abban rejlik, hogy ez a srác, akiről nem igazán tudod, hogy kicsoda, hová tart, átalakul. És aztán mielőtt észrevennéd, ő lesz ez a vezető, anélkül, hogy nyomon követnéd.

Amikor azonban nekilátott, hogy a Michaelről alkotott elképzelését a filmvásznon is megjelenítse, a Paramount nem volt elégedett azzal, amit látott. Ez végül oda vezetett, hogy Francis Ford Coppola megkérte Pacinót, hogy nézze át a már leforgatott felvételeket. Az amit Pacino látott, azonban nem tántorította el Michaelről alkotott víziójától.

Megnéztem a felvételeket, amelyeket nem tartottam jónak vagy nagyszerűnek, de nem is volt igazán rossz

– mondta.

Szerencsére Pacinót nem rúgták ki, és úgy tudta megformálni Michaelt, hogy a mai napig egyszerre rettegést és szimpátiát vált ki a nézőkből.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk