Lángoló cicák metál
Még csak április van, de valószínűleg máris megvan az idei év új zeneipari szenzációja. Egy frissen alakult metálbanda akkora energiával zúz az első kislemezükön újonc létükre, hogy azt a régi motorosok is megirigyelnék.

A bandatagoknak volt honnan meríteniük, hiszen sokáig New York utcáin kóboroltak. A zord körülmények minden bizonnyal az egész életükre befolyással volt, ami jól ki is hallható a március végén berobbanó Hunger of the Beast című energikus slágerükből.

Az újonnan alakult banda a misztikus Cattera névre keresztelte magát. Utóbbi kifejezésre már rögtön rá is cáfolnak, mivel az album borítóján egy óriási pentagramma díszeleg, durván átvésve vele egy cicakonzervet.

Cicakonzervet? 

Igen.

Hiszen a mennydörgő gitárok és a tüzes szólók mögött cicák állnak. A frontmacska Roope-Shakir, aki hánytatott sorsa után először egy menhelyen talált otthon, majd örökbe fogadta és felkarolta Anna Mrzyglockival, a Fearless Records termékmenedzsere, aki rögtön felfedezte benne a tehetséget.

A debütáló kislemez mellé a banda a rajongókra is gondolt, akik betekintést nyerhetnek Roope-Shakir munkásságába. A videó láttán a kritikusok is biztosan csöndesebben nyivákolnak majd, hiszen Shakir tényleg a lelkét nyávogja ki a stúdióban. Akik nem értenének cicanyelven, ajánlott az angol feliratot bekapcsolni. Tanulságos.

Ráadásul a bevételt az együttes nem hedonista szórakozásra herdálja el: a bevételeket és az esetleges adományok 100%-át a Whiskers-A-GoGo, a brooklyni nonprofit önkéntes macskamentő szolgálatnak utalják, akik Roope-Shakirt is befogták, majd befogadták az utcákról, hogy később végleges otthont találjanak neki.

(NME)


A figyelmetekbe ajánljuk