Batman.
Warner Bros.

A Batman, a kegyetlen nővér és a többiek – 6 idén bemutatott thriller, amit nem érdemes kihagyni

A thrillerek nem meglepő módon óriási népszerűségnek örvendenek, az idei év pedig kifejezetten jól alakult a műfaj rajongói számára, hiszen nem egy remek alkotást mutattak be mind a mozikban, mind a streaming-felületeken. Az alábbi cikkben hat olyan 2022-ben bemutatott thrillert gyűjtöttünk össze, amit nem érdemes kihagyni.


Fekete telefon

Ethan Hawke ebben a filmben egy olyan karaktert alakít, akit egyszerűen csak „The Grabber"-nek hívnak. A Fekete telefon egy gyilkos által elrabolt gyereket követ, aki egy hangszigetelt pincébe zárva talál egy titokzatos telefont.

A másik nővér

Jessica Chastain és Eddie Redmayne játsszák a főszerepeket ebben a díjnyertes Netflix-filmben, amely egy nővér igaz történetét követi, aki kilenc kórházban több tucat beteget gyilkolt meg halálos injekciókkal.

Batman

Matt Reeves idén márciusban bemutatott, Gotham Cityről szóló filmje kellően sötét és komor, emellett pedig olyan oldaláról mutatja be Bruce Wayne-t, ami eddig ismeretlen volt a nagyközönség számára. A legújabb Denevérember-mozi főszereplői között olyan nagyszerű színészeket találunk, mint Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano és Colin Farrell.

Az északi

Az északi című film a szereplőgárdája (Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Willem Dafoe és Björk ) miatt eleve is rendkívül izgalmas projektnek tűnik, ám a mozi története és a legenda, amire épül még nagyobb kíváncsiságra ad okot.

Ez a film egy viking herceg történetét követi nyomon – amely később Shakespeare Hamletjét is megihlette –, aki megbosszulja apja halálát, amelyet nagybátyja követett el.

Ahol a folyami rákok énekelnek

A könyvklubok kedvence, az Ahol a folyami rákok énekelnek megfilmesített változata idén került a mozikba, a főszerepben a Normális emberekből ismert Daisy Edgar-Jonesszal. A történet egy mocsárban élő lányt követ, aki egy gyilkossági nyomozásba keveredik.

A menü

A fiatal pár, Margot és Tyler egy távoli szigetre utaznak, hogy meglátogassák a Hawthorne nevű exkluzív éttermet, amelyet a sztárszakács Slowik vezet, aki a pazar molekuláris gasztronómiai menüiről híres. De a chéf konyhához való hozzáállása sokkoló meglepetéseket tartogat a tehetős vendégek számára.

A film főszereplői Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Ralph Fiennes, Hong Chau, Janet McTeer, Judith Light és John Leguizamo.

Forrás: Cosmopolitan

A figyelmetekbe ajánljuk