Joker

Joker

Már kész a Joker 2 forgatókönyve, rövidesen a forgatás is megkezdődik

Joaquin Phoenix természetesen visszatér a folytatásra a szerepben, amiért Oscar-díjat nyert.


A Joker 2019-ben nagyon kilógott a szuperhősfilmek felhozatalából azáltal, hogy gyakorlatilag a Taxisofőr volt, csak éppen Batman legnagyobb ellenlábasával a szép lassan módszeresen megkattanó Travis Bickle helyett. Emellett mellőzött minden fantasztikus elemet, ami a zsánert jellemzi.

Ez pedig olyannyira működött a közönségnél, hogy 1 milliárdig röpítették a kasszáknál a szigorúan csak felnőtteknek szóló alkotást. Arról nem is beszélve, hogy még Oscar-jelölésekkel is elhalmozta az Amerikai Filmakadémia, amiből kettőt díjra is váltott. Szóval mindenki mérget vehetett rá, hogy hiába szabadon értelmezhető a vége szándékosan, továbbá lezárt kerek sztoriról van szó, a stúdió mindent meg fog tenni azért, hogy valahogy mégegy filmet kisajtoljon belőle.

Meglepő módon viszont az elsőt író és rendező Todd Philips nyitott volt az ötletre, hogy folytassa filmjét. Ez jelenleg most ott tart, hogy már címe és forgatókönyve is van a folytatásnak, amit hamarosan már forgatnak is. Az címe Joker: Folie a Deux lesz, az alcím magyar megfelelője leginkább az egy bolond százat csinál lenne, tükörfordítva meg leginkább őrületben osztozás lenne.

A könyv társszerzője ezúttal is Scott Silver volt, mint az első rész esetében, neki emellett A harcos című film forgatókönyvét köszönhetjük, amiért szintén Oscarra jelölték, akárcsak a Jokerért. Emellett pedig az ő munkáját dícséri a 8 mérföld is. Phillips egyébként a címet két fotóval osztotta meg, amiből az egyiken éppen Joaquin Phoenix olvassa a kész verziót, szóval ezzel gyakorlatilag azt is megerősítette, ami várható volt, hogy a színész visszatér a folytatásra, holott hivatalosan egyébként még nem írta alá a szerződését értesülések szerint, de már csak formalitás.

(Forrás: Vulture)

A figyelmetekbe ajánljuk