A Marvel-rendező szerint két év múlva már bárki lehet filmfőszereplő
Shutterstock

A Marvel-rendező szerint két év múlva már bárki lehet filmfőszereplő

Joe Russo rendező (Amerika Kapitány: A tél katonája, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték) nemrég a Collidernek elmondta, szerinte hogyan hathat a mesterséges intelligencia a filmiparra: a rendező körülbelül két évre saccolta, hogy az MI teljes értékű filmet készít. Rólunk.


Olyan világban élünk, ahol egy egész generációnak van szaktudása a mesterséges intelligenciához, és nem is fél tőle.

– mondta Russo.

Olvasd el ezt is! 6 pillanat, amikor a mesterséges intelligencia a frászt hozta az emberiségre

Szerinte a nem túl távoli jövőben az várható, hogy ez a generáció már arra használja az MI-t, hogy saját, változó és friss történeteket alkosson. Mindezt úgy képzeli el, hogy az MI már olyan formában lesz ott lesz a streamingeken, hogy az saját, személyre szabott filmeket is alkot majd nekünk.

Szeretnék egy filmet, amelyben az én fotórealisztikus avatarom és Marilyn Monroe szerepel a főszerepben. Azt akarom, hogy egy romantikus vígjáték legyen, mert nehéz napom volt

– mesélte el a rendező, hogyan képzeli el a jövő stremingjét. Russo szerint a fenti parancsok után az MI már egy nagyon kompetens történetet lesz képes leadni, párbeszédekkel, amelyekben a felhasználók hangjait is utánozni tudja már.

A Russo testvérek: Anthony Russo és Joe Russo

Getty Images

A rendező azt is elmondta, szerinte a modern tévék nem állnak messze attól, hogy elegendő feldolgozási teljesítményük legyen ahhoz, hogy „bármit valós időben megjelenítsenek".

Ez is érdekelhet: Fotóversenyt nyert egy mesterséges intelligencia által kreált kép

A rendezőnek egyébként van már tapasztalata a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, hiszen több, MI-vel foglalkozó vállalat igazgatótanácsában is ott van – hozzátette: ezek a „jó" vállalatok, amelyek szerinte jó irányba fejlesztik a technológiát.

Russo elkerülhetetlennek tartja az MI-t és annak térhódítását. Szerinte akár szeretjük, akár nem, ez a valóság, és szeretné, ha megfelelő emberek fejlesztenék ki.

A rendező az aggodalmaktól eltekintve kifejezetten izgatott a jelenséggel kapcsolatban, szerinte több feltörekvő alkotó is berobbanhat a jövőben a technológia segítségével.

Az értéke a történetmesélés demokratizálása. Ez azt jelenti, hogy ebben a szobában bárki el tudna mesélni egy történetet, vagy egy játékot tudna készíteni méretarányosan az MI-eszközök segítségével. Azt hiszem, ez az, ami a legjobban izgat.

– tette hozzá.

A figyelmetekbe ajánljuk