Veerbhadra-templom India

Ez a rejtélyes indiai függő oszlop ellentmond a gravitáció törvényeinek

A Lepakshi szívében található Veerbhadra-templom az ősi indiai építészet egy olyan csodája, amely a történészeket és az építészeket egyaránt zavarba ejti. A templom egyik pillére nem érinti teljesen a földet. A rejtélyes jelenség megannyi tanulmány középpontjába került eddig, és számtalan kérdést vetett fel a nem szokványos építés módszereiről.


A Lepakshi falujában található Veerbhadra-templom híres az ősi falfestményeiről és régészeti csodáiról, amelyek a 16. századból származnak. A templom számos lenyűgöző jellemzője között található egy függő oszlop, amely dacol a gravitáció törvényeivel – írja az Acient Origins alapján a HelloMagyar

A rejtélyes oszlop talapzata nem érintkezik a földdel. A látogatók akár egy ruhadarabot is becsúsztathatnak alá, hogy szemtől szemben is megcsodálhassák az építészeti anomáliát. Az úgynevezett lebegő oszlop számos elméletet inspirált az ősi építési technikákról. A megalkotását azonban továbbra is rejtély övezi, így a szakértőknek további kutatásokra lesz szüksége ahhoz, hogy felderítsék az építészeti remekmű misztikumát.

Ez is érdekelhet: Évszázados rejtély oldódott meg világ egyik leghíresebb festményéről

Számos elmélet született, amelyek megpróbálják megmagyarázni a különös szituációt. Egyesek szerint az oszlopot szándékosan alkották meg így, hogy demonstrálják a szakemberek fejlett építészeti képességeit és a templom stabilitását a lebegő oszlop ellenére. Mások úgy vélik, hogy ez egy tervezési hiba eredménye, és egyben bizonyíték arra, hogy az építészeti kiválóságra való törekvés során milyen baklövések merülhetnek fel.

Eredetétől függetlenül a lebegő oszlop továbbra is számtalan kutatót és kíváncsi látogatót vonz.

A titokzatosságot fokozzák a helyi legendák is, amelyek bizonyos magyarázatokkal próbálnak előrukkolni. Az egyik ilyen mese szerint az oszlopot isteni lények építették, hogy megmutassák égi erejüket a halandó világnak.

A figyelmetekbe ajánljuk