II. Erzsébet
Getty Images

A királynő keményen leteremtette Vilmost – ez volt az oka

II. Erzsébet keményen nekiment Vilmosnak, miután a herceg egy nem hétköznapi kéréssel járult elé.


A legtöbb életrajzíró szerint a néhai uralkodó gyakran meglepődött azon, hogy Vilmos herceg és Katalin mennyire nem foglalkozott a királyi szabálykönyvvel.

A 2011-es esküvőjükön a királynőt állítólag „sokkolta", hogy Katalin úgy döntött, hogy a nagy napon maga sminkel, és azt „sem tudta felfogni", hogy a walesi hercegi pár hogy tud ennyi időt tölteni a konyhában a három kisgyermekükkel.

Vilmos arról is ismert, hogy rendszeresem megszegi a királyi protokollt, amikor a tengerentúlra utazik a családjával.

Míg az örökösöktől általában elvárják, hogy külön repüljenek annak érdekében, hogy megvédjék az öröklési vonalat, a herceg úgy döntött, hogy feleségével és gyermekeivel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel utazik, annak ellenére, hogy a kicsik a második, harmadik, illetve negyedik helyen állnak a trónöröklési sorban.

Ez is érdekelhet: II. Erzsébet Kamilla kedvéért írta át az ősi szabályokat nem sokkal a halála előtt

Úgy tűnik, Walesék különleges királyi kegyelmet kaptak a királynőtől György herceg 2013-as születése után. Vilmos állítólag megkérdezte a nagymamáját, hogy a következő évben elutazhat-e a kisfiával egy ausztráliai és új-zélandi királyi körútra, ami az akkori uralkodó nagy nehezen beleegyezett.

Robert Jobson királyi kommentátor azonban azt állította, hogy a királynőnek volt néhány keresetlen szava az unokájához az egyik későbbi utazás kapcsán.

A királyi szakértő új, Our King (A mi királyunk) című könyvében azt állítja, hogy a királynőt egyáltalán nem nyűgözte le, amikor Vilmos elkezdte magával vinni a gyerekeit a helikopteres repülésekre.

A uralkodó figyelmeztette a herceget, hogy elővigyázatosságból ne repüljön együtt Györggyel, és azt mondta az unokájának, hogy mindig tisztában kell lennie az utódlással.

Jobson szerint „éles szavakat váltott" vele, mivel úgy érezte, hogy a herceg „szembeszállt" a kívánságaival.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk