HBO Max-logo.
HBO

Az HBO Max szó nélkül törölte a filmtörténet egyik legfontosabb rajzfilmsorozatát

Az HBO Max nemrég – feltehetően valamikor a múlt héten – eltávolította a klasszikus Looney Tunes című mesesorozat 16 évadját, és ezúttal nem jelentette be a törlést.


A Popculture filmes lap és az Animation on HBO Max nevű Twitter-fiók felhívták a felhasználók figyelmét az eltűnésre, rámutatva, hogy ezzel a korábban a szolgáltatáson lévő 511 rövidfilmből 256-ot távolítottak el, többségüket 1951 utánról.

A Twitteren néhány rajongó elkezdett találgatni a rövidfilmek hirtelen eltűnése kapcsán, míg mások egyszerűen csak panaszkodtak a hiányukra. Az egyik felhasználó, @Toon4Thought csatlakozott ahhoz az elmélethez, hogy ez véletlen volt, rámutatva, hogy nem lenne értelme csak a legkorábbi rajzfilmeket megtartani, amelyek nem is annyira népszerűek. Ezután egy @CN_Two nevű felhasználó rámutatott, hogy a Frédi és Béni későbbi évadai is hiányoznak az HBO Maxról.

Ez is érdekelhet: Újabb sorozatokat törölnek az HBO Maxon – ezeket a kedvenceket már hiába keressük

Bár ezeknek a rövidfilmeknek az eltávolítása egy, már bevett mintát követ az HBO Maxnál, szokatlan, hogy a platform ilyen drasztikus változást hajtson végre anélkül, hogy ezt bejelentené vagy akár csak kommentálná, ami még nagyobb súlyt ad annak az elméletnek, hogy véletlenül távolították el őket.

A streaming-szolgáltatás katalógusa az utóbbi időben a Warner Bros. Discovery fúziója nyomán többször is górcső alá került, David Zaslav vezérigazgató ugyanis rengeteg, többnyire kész tartalom eltávolítását hagyta jóvá, hogy megpróbálják csökkenteni a cég költségeit, ami végül összesen 2 milliárd dollárra rúghat.

Forrás: Looper


A figyelmetekbe ajánljuk