Harry herceg előadást tart
Harry herceg jogi csapatán keresztül megerősítette, hogy nem érzi biztonságosnak a Nagy-Britanniába való visszatérését.

Február 18-án a sussexi herceg ügyvédje nyilatkozatot tett a londoni legfelsőbb bíróságon egy előzetes meghallgatáson, amelyen Harry herceg családjának rendőri védelmének kérdését tárgyalták.

Ez a kereset arról szól, hogy a felperes nem érzi magát biztonságban, amikor az Egyesült Királyságban tartózkodik, tekintettel azokra a biztonsági intézkedésekre, amelyeket 2021 júniusában alkalmaztak rá, és továbbra is alkalmazni fognak rá, ha úgy dönt, hogy visszatér. És természetesen magától értetődőnek kell lennie, hogy vissza akar jönni: hogy láthassa a családját és a barátait, és hogy továbbra is támogassa a szívéhez oly közel álló jótékonysági szervezeteket. Legfőképpen pedig ez az otthona, és mindig is az lesz

– mondta Shaheed Fatima ügyvéd a Royal Courts of Justice előtt a The Guardian szerint.

Harry herceg, Meghan Markle és fiuk, Archie először akkor veszítették el az adófizetők által finanszírozott rendőri védelmet, amikor 2020-ban kiléptek a királyi családból, és már többször is beszéltek a biztonsági intézkedések szükségességéről. Amikor a család először költözött Kaliforniába, Tyler Perry egyik ingatlanjában szálltak meg, mert ő a biztonsági csapatát is rendelkezésükre bocsátotta.

2020-ban Harry herceg állítólag felajánlotta, hogy a neonácik fenyegetésére hivatkozva saját pénzéből fizeti a brit rendőrség védelmét, amikor Nagy-Britanniában tartózkodik, de ezt nem engedélyezték neki.

Jogi csapata 2022 januárjában újabb bírósági felülvizsgálatot kért, hogy a királyi család saját biztonsági csapatát fizethesse, amikor az Egyesült Királyságban tartózkodik. Harry herceg akkor közleményt adott ki, amelyben utalt a „kompromittált" biztonságra legutóbbi brit látogatása során, amikor néhai édesanyja, Diána hercegné szobrának átadására készült.

A januári nyilatkozat egy olyan incidensre utalt, amikor a királyi családtagot fotósok üldözték, miután távozott egy jótékonysági rendezvényről. Nevezetesen, a fotósok üldözése is hozzájárult édesanyja halálához, és Harry korábban már beszélt arról, hogy fél attól, hogy a történelem megismétli önmagát.

Míg [Harry herceg] szerepe az intézményen belül megváltozott, a királyi család tagjaként betöltött profilja nem. Ahogyan az őt és családját fenyegető veszély sem

– hangsúlyozták.

A mostani közlemény a nyárra tervezett jubileumi esemény előtt készült, amellyel II. Erzsébet királynő 70 éves trónra lépését ünnepelnék. Hogy Harry herceg részt vesz-e rajta, az most még kérdéses, ahogy az is, hogy feleségét, fiát és nyolc hónapos kislányukat, Lilibet Diánát is magával hozza-e.

Forrás: Glamour UK

A figyelmetekbe ajánljuk