Részlet a 2001: Űrodüsszeia című filmből.
MGM

A Gucci legutóbbi divatbemutatója Stanley Kubrick világába kalauzol el bennünket

Alessandro Michele, a Gucci kreatív igazgatója ismét egy divatbemutató keretein belül élte ki az enyhén szólva sem mindennapi mozirajongását.


Alessandro Michele moziimádata látszólag tavaly ősszel érte el a csúcspontját, amikor a Gucci Love Parade divatbemutatója miatt lezárta a Los Angeles-i Hollywood Boulevardot.

Ott a régi filmes utalások tömegét használta fel, szőrmeberakásos ruhákba, csillogó neglizsékbe és szatén sellőfarkú ruhákba öltöztetve az összes sztárfőszereplőt.

Kevesebb mint egy évvel később a tervező visszatért a filmvászononhoz, és Stanley Kubrick legfelismerhetőbb jeleneteit replikálta elképesztő részletességgel. A 2001: Űrodüsszeia, és a Ragyogás című filmektől kezdve Michele adidas együttműködése, illetve a frankensteines három csík és a dupla G motívumok kerültek előtérbe.

Ebben a kollekcióban a ruhák rendkívül fantáziadús funkcionális protézisekké válnak, méghozzá azért, hogy elmeséljenek egy történetet. Egy történetet, amely megráz, elbűvöl, kínoz, meggyújt. Mert ez a történet az emberről szól, amely mindannyiunkban ott lakozik. Ahogy azt Stanley Kubrick is nagyon jól tudta

– mondja Michele.

Forrás: Dazed


A figyelmetekbe ajánljuk