Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola békére szólította fel az orosz vezetőt

Francis Ford Coppola március 25-én, pénteken, az ICG Publicist's Guild Award ebéden tartott beszédében a békére szólított fel az orosz sereget.


Az életműdíj átvételekor a legendás rendező a filmművészettől elvonatkoztatva arról beszélt, milyen volt, amikor először találkozott az orosz vezetővel.

Bevallom, találkoztam már Putyinnal, és találkoztam Zelenszkijjel is, aki tényleg egy showman, az egész kormánya, mindannyian színészek. Azonban most, ha csak egy szót mondhatnék, egy szót, amelynek ereje van, az az "állj" lenne.

– kezdte Coppola a beszédét, majd hozzátette:

Putyin nem egy őrült, zavart ember. Ő egy számító személy, és ha valaki azt mondaná, hogy stop, és komolyan gondolná, akkor megállna ő is.

A rendező szerint Putyinnak azért kellene megfogadnia a rövid, de velős tanácsot, mert feltehetőleg tisztában van azzal, hogy ha tovább bonyolódik a helyzet, és az Ukrajnát eddig jobbára csak passzívan támogató NATO is aktív résztvevője lesz a háborúnak, az végzetes lenne Oroszország számára, hiszen az észak-atlanti szövetség katonai ereje 25-szöröse az orosznak.

Coppola ezután az éghajlatváltozás kérdéséről is beszélt, és arról, hogy az oroszoknak is közük van a béke megteremtéséhez ebben az értelemben, mivel a termonukleáris energiaellátás felé kacsintgatnak.

(faroutmagazine)

A figyelmetekbe ajánljuk