Hajvágás.

Milyen hajat szeretnél? Így válaszold meg a fodrászok legnehezebb kérdését!

A fodrászhoz járás sokak számára kifejezetten stresszes lehet, azonban néhány tipp segítségével garantáltan elégedett leszel a hajaddal.


A legtöbben kissé tehetetlennek érzik magukat, amikor a borbély felteszi a mágikus kérdést, miszerint milyen hajat szeretnél? Ez sokaknak egy igen problémás dolog, de néhány szakértő izgalmas opciókkal szolgál a nehézségek megoldására.

Yvey Valcin mesterstylist és szalontulajdonos azt ajánlja, hogy mindenképp beszélgessünk a potenciális új fodrásszal, mielőtt még a hajunkhoz érne.

Tapasztalataim szerint idegőrlő lehet először egy új stylist vagy borbély székében ülni. Minél jobban megismernek téged, annál inkább képesek lesznek a vágást és a stílust kifejezetten rád szabni

– mondja Valcin.

A szakember emellett azt is javasolta, hogy még az időpontfoglalás előtt csekkold le a szóban forgó hajszobrászt a social media felületeken, és nézd meg, hogy dolgozott-e már olyan típusú frizurával, mint amilyet te szeretnél.

Ez is érdekelhet: Ez lesz a legnépszerűbb hajviselet a nőknél idén nyáron

Az előbbiből adódóan az is rendkívül fontos, hogy legyen egy minimális elképzelésed arról, hogy milyen típusú frizurát viselnél szívesen, és mennyit szeretnél vágatni a hajadból.

Darrius Peace mesterfodrász szerint az első dolog, amit a fodrászuknak el kell mondanunk, az az, hogy pontosan mennyi hajat szeretnének levágatni:

Nagyon fontos, hogy nagyon határozottan beszéljenek erről a kérdésről, hiszen ha egyszer a haj eltűnik, akkor az eltűnik.

Peace azt is hozzátette, hogy érdemes azt is nagyjából meghatározni, hogy hány centimétert vágatnánk, ugyanis a fodrászok hagyományosan ilyen mértékekben gondolkoznak munka közben.

Más szakemberek emellett azt is megemlítették, hogy óriási segítséget nyújthatsz mind magadnak, mind nekik, ha mutatsz egy képet a kívánt séróról.

A képek ezer szót mondanak. Mindig szeretek visszamenni és megkérdezni az ügyfeleket, hogy van-e olyan fotójuk abból az időszakból, amikor igazán szerették a hajukat

– fejtette ki Jessica Walker, a J Walker Salon Group elnöke.

Amennyiben vannak olyan problémáid, amik befolyásolhatják a frizurád kinézetét, mindenképp oszd meg a veled foglalkozó borbéllyal.

Beszélj nyugodtan a fodrászoddal, mivel kreatívan tudnak vágni és formázni, hogy segítsenek elfedni az aggodalomra okot adó területeket

– árulta el Alexia Donovan, a Barber Surgeons Guild ügyfélszolgálati igazgatója.

Forrás: The Manual


A figyelmetekbe ajánljuk