szeánsz velencében kenneth branagh
Poirot-t kirángatják nyugdíjas hétköznapjaiból, az ördög megint kislányokat rémisztget, Stallone pedig közel 80 évesen is szétrúgja a rosszfiúk seggét – ez lehetne a rövid összefoglalója a 2023-as őszi filmes palettának, amely olyan színes, hogy a mozirajongók elsírják magukat örömükben. Hiszen lesz itt dráma, akció, krimi, horror, de még sci-fi is. Ennek apropóján gyorsan mutatjuk a mi 5 kedvencünket, amit szeptembertől akárki megnézhethez a hazai filmszínházakban.

Szeánsz Velencében (szeptember 14.)

A második világháború utáni Velencében a már nyugdíjas, száműzetésben élő Poirot (Kenneth Branagh) vonakodva ugyan, de részt vesz egy különös szeánszon. Amikor azonban az egyik vendéget meggyilkolják, a híres detektívre hárul a feladat, hogy ismét leleplezze a gyilkost.

Aki rajong az izgalmas krimikért és nem utolsó sorban a Poirot-történetekért, annak Kenneth Branagh filmje kötelező lesz idén szeptemberben!

Ez is érdekelhet: Mozi, mozi, mozi! – 5 tárgy a filmek szerelmeseinek

A csodák könyve (szeptember 14.)

Egy egyedülálló édesanya (Alexandra Lamy) élete fenekestül felfordul, amikor fia egy baleset következtében kómába esik. A kétsegbeesett anya egy nap rábukkan fia titkos naplójára, amelyben tíz dolog szerepel, amit a gyermeke meg szeretne tenni a világvége előtt. A nő elkezdi teljesíteni a kalandokat, abban a reményben, ha végigcsinálja, akkor a fia felébred.

A csodák könyve egy megható dráma, így a popcorn mellé zsebkendő is javasolt!

Expend4bles: A feláldozhatók 4. (szeptember 24.)

Meg lehet unni azokat a régi vágású akciófilmeket, ahol olyan nagyágyúk harcolnak, mint Slyvester Stallone, Dolph Lundgren vagy Jason Statham? Naná, hogy nem!

A feláldozhatók – a csapat, akiket akkor hívnak, ha mindenki más már kudarcot vallott – ismét szembeszállnak a rosszfiúkkal. A negyedik részben egy fegyverkereskedőt kell kiiktatniuk, aki hatalmas magánhadseregével szeretne világhatalomra törni.

Az alkotó (szeptember 28.)

Napjainkban nem is lehetne aktuálisabb egy mesterséges intelligenciáról szóló izgalmas sci-fi, Az alkotó pedig minden bizonnyal az idegeinken fog ugrálni.

A történet természetesen a jövőben játszódik, ahol háború dúl az emberek és az MI között. Joshuát (John David Washington), a korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése aggasztja, egy nap viszont parancsot kap arra, hogy ölje meg a rejtőzködő mesterséges intelligenciát, az Alkotót. A küldetés során pedig szépen lassan kiderül, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek.

Olvasd el ezt is!6 film, ami egyedülálló módon mutatja be a II. világháborút

Az ördögűző: A hívő (október 12.)

Az 1973-as Az ördögűző című filmet minden idők egyik legrémisztőbb horrorjának tartják, és megannyi folytatás, illetve spin-off produkció után ismét széles vászonra viszik a démoni történetet.

A közelgő film igencsak ígéretesnek tűnik, hiszen a Halloween-sorozatot feltámasztó David Gordon Green készíti, a Blumhouse amerikai filmgyártó vállalattal karöltve. Az pedig plusz pont, hogy az előzetesben felcsendül Az ördögűző eredeti főcímdala, valamint visszatér a 90 éves Ellen Burstyn is, aki az 50 éves film egyik főszereplőjét alakította.


A figyelmetekbe ajánljuk