Látogatók a Sziget fesztiválon
Fotó: Shutterstock

Egy fesztiválon sok nem várt eseményre kell felkészülni

Fesztivál-kisokos: 5 dolog, amit mindenképp vigyél magaddal, ha fesztiválozni indulsz!

Bár már túl vagyunk jó pár fesztiválon, a nyár tartogat még egy-két nagy zenei rendezvényt, köztük a legnagyobbat, az augusztus hetedikén elstartoló Szigetet is. Vannak, akik igazi fesztiváljárók, mások most először vesznek részt ilyen eseményen, de azt mindenkinek fontos tudni, hogy mik azok az alapdolgok, amik feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy felejthetetlen élményben legyen részünk. Ezeket gyűjtöttük most össze!



1. Powerbank

Mindenkinek ismerős lehet az az élmény, hogy pont akkor merül le a telefonunk, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá. Ez egy fesztiválon különösen kellemetlen tud lenni, hiszen sokan a mobiljukat használják bankkártyaként, térképként, de taxit is ezzel rendelünk és persze a barátainkat is így találhatjuk meg a legkönnyebben.

Épp ezért nagyon fontos, hogy legyen nálunk egy teljesen feltöltött powerbank, amivel nemcsak a telefonunkat, de a fülhallgatónkat, óránkat is feltölthetjük!

2. Kézfertőtlenítő, nedves törlőkendő

Legyen szó akár az odaútról, a koncertről vagy a hazaútról, egy fesztiválon viszonylag ritkán találunk tiszta folyóvizet, szappanról és egyéb fertőtlenítő eszközökről nem is beszélve. Emiatt jó, ha van nálunk kézfertőtlenítő és nedves törlőkendő, amivel pillanatok alatt megszabadulhatunk a nem kívánt szennyeződésektől. Ráadásul a kis kiszerelésű darabok könnyen elférnek akár egy övtáskában vagy a zsebedben is!

Ez is érdekelhet! Jövőbeli rajongók: ezen a fesztiválon kémcsövekben pihenő petesejtekből áll a közönség

3. Esőkabát és gumicsizma

Buliz\u00f3 fiatal egy fesztiv\u00e1lon

Bulizó fiatal egy fesztiválon

Fotó: Shutterstock

Sokan esnek abba a hibába, hogy a – néha már-már elviselhetetlen – meleg miatt nem gondolnak arra, hogy bármikor leszakadhat az ég. És bár tény, hogy a nyár közepén egy kiadós eső jól tud esni, a táncteret egy pillanat alatt képes sártengerré változtatni, aminek aztán a cipőnk látja a kárát.

Épp ezért, érdemes olyan cipőt választani a fesztiválozáshoz, amit nem fogunk sajnálni akkor sem, ha megázik, koszos lesz, esetleg elszakad.

Ha pedig még jobban szeretnénk védeni magunkat a záporoktól, akkor dobjunk be a táskánkba egy esőkabátot is!

4. Fényvédő krém

Akár süt a nap, akár nem, a nyári hónapokban a leégés veszélye állandóan jelen van. Sokan hajlamosak elfeledkezni a fényvédő és a naptej használatáról, amikor épp a kedvenc előadójukat hallgatják a tömegben, amire aztán másnap a hámló, fájdalmas bőr emlékeztet.

Fiatalok egy fesztiv\u00e1lon

A naptej és a gyógyszerek se maradjanak otthon!

Fotó: Shutterstock

A legtöbb esetben egy 20-as faktorszámú krém megteszi, de a leégésre különösen hajalmos, fehérbőrű fesztiválozóknak érdemes inkább az 50-es fényvédőkkel próbálkozni.

Ajánljuk figyelmedbe! Európa egyik legkülönlegesebb elektronikus zenei helyszíne lesz az új Yettel Colosseum a Szigeten

5. Gyógyszerek, sebtapasz

Órákon keresztül hangos zenét hallgatni könnyen okozhat fejfájást, ami bármikor tönkreteheti a fesztiválélményt. Épp ezért mindig legyen nálunk gyors felszívódású fejfájáscsillapító vagy bármilyen fájdalomcsillapító, amiről tudjuk, hogy számunkra hatékony. Az sem árt, ha görcsoldó is lapul a táskánkban, hiszen bármikor ehetünk olyan ételt egy fesztiválon, ami elnehezítheti a gyomrot. Ráadásul a nagy tömegben

tánc közben könnyű kisebb horzsolásokat, sérüléseket is szerezni, amiket egyszerűen kezelhetünk, ha van nálunk sebtapasz.

A figyelmetekbe ajánljuk