Egy ember gombolja a zakóját.

A zokni-szandál kombón túl – 4+1 öltözködési hiba, amit rengeteg férfi elkövet

Manapság a férfiak jelentős része tudatosabban öltözködik, mint pár évvel ezelőtt, azonban még mindig vannak olyan hibák, amiket rengetegen elkövetnek.


A cipőt mindig tisztán kell tartani!

Stephen Murphy/Unsplash

Gyakran előfordul, hogy az utcán vagy a tömegközlekedési eszközökön meglátunk valakit egy minőségi ruhában, azonban azt is azonnal észrevesszük, hogy a lábbelije enyhén szólva sincs jó állapotban.

Ezzel az a probléma, hogy sokan a cipő állapota alapján ítélik meg egy az embereket, egy ilyen „baki” pedig pillanatok alatt lerombolhatja a renomédat.

Az a bizonyos alsó gomb…

Benjamin Rascoe/Unsplash

Az egyik legalapvetőbb szabály, hogy az öltönyzakó alsó gombját soha nem gomboljuk be! Ennek természetesen megvan a maga oka, ugyanis, ha az alsó gomb is be van gombolva, akkor teljesen tönkretesszük az öltöny sziluettjét és formáját.

Ráadásul egy üzleti megbeszélés, vagy ehhez hasonló esemény során kifejezetten rossz üzenetet közvetít rólad, ha nem tartod be ezt a szabályt.

Ez is érdekelhet: Hogy kell megfelelően felöltözni egy kulturális eseményre?

Túlzottan ne passzoljanak a ruhadarabok!

Jason Leung/Unsplash

Az ugyan kifejezetten jól tud elsülni, ha a ruhadarabjaink megfelelően passzolnak egymáshoz, azonban – mint az élet számos területén – ez esetben sem szabad túlzásokba bocsátkozni.

Könnyű ugyanis átesni a ló túloldalára, mivel a összepasszoló ruhakombináció helyett egy kifejezetten unalmas outfit is kijöhet a variálgatások után. Fontos tehát megtalálni az egyensúlyt a változatosság és a harmónia között.

Emellett az olyan túlkapásokra is érdemes odafigyelni, mint a farmernadrág-farmerdzseki kombó, ami a divatszakértők szerint abszolút tiltólistás párosításnak számít.

A gallérral kapcsolatos mizéria…

Shutterstock

Egy időben elterjedt az a trend, miszerint a férfiak rendszeresen felhajtott ing- és pólógallérral járkáltak az utcán, ami ellen a divatszakértők hevesen tiltakoztak.

Ez a hullám azonban az elmúlt években alábbhagyott, így ha valaki ennek a furcsa szokásnak hódol, sokkal hamarabb feltűnik a „hiba az egyenletben”.

+1: Óvatosan a parfümmel!

Shutterstock

Ez a pont ugyan nem feltétlenül az öltözködéssel kapcsolatos, de egy férfi megítélésén rengeteget befolyásol, hogy milyen a parfümje!

Sokan úgy gondolják, hogy akkor megfelelő az illat, ha már messziről lehet érezni a parfüm bukéját. Ez azonban egy óriási tévhit! Sokkal fontosabb, hogy a parfüm illata kellemesen, mégis diszkréten legyen jelen a térben.

Forrás: ITT, ITT

A figyelmetekbe ajánljuk