férfi zakó

Hogy kell megfelelően felöltözni egy kulturális eseményre?

Bárhol is jelenjen meg az ember, a legfontosabb dolog talán, amivel az első benyomást teszi másokra: az öltözete. Legyen szó fontos eseményekről az életedben, mint egy állásinterjú, amely meghatározza a karriered, vagy éppen az első randi – a ruházatod kritikus szerepet tölt be. Az alapján, amit viselsz, lehetsz sikeres, de érhetnek kudarcok is.


Ez nem csupán a kiemelkedő alkalmakra igaz, de az egész életedre is. Nem mindegy, hogy az öltözeted magabiztosságot, igényességet tükröz, vagy pedig hanyagságot. Nem csak a körülötted lévőkre van hatással, de rád is. Mégis hogyan tudnád magabiztosnak érezni magad, ha a ruháid abszolút nem nyújtják ezt az érzést számodra? Legyen szó koncertekről, baráti összejövetelekről vagy csupán egy bevásárlásról, teljesen másképp éled meg attól függően mi van rajtad.

Hogyan is öltözködjünk? 

Nos, a kérdés adott, viszont ez így önmagában kevés. Azt kell megvizsgálnunk inkább, ki és hová szeretne felöltözni. Randira mész? Üzleti tárgyalásra? Vagy csak elmentek a barátaiddal sétálni? Férfiról vagy nőről beszélünk?

Első randi? 

Ez sok mindentől függ. Elegáns étterembe vagy moziba mentek? Vizsgáljuk meg alaposan a szituációt. Ha a történet lovagjáról beszélünk, a megfelelő férfi ruházat kiválasztása a feladatunk. Amennyiben egy elegánsabb helyre szeretnéd elvinni szíved hölgyét, azt javasoljuk, válassz egy visszafogottabb inget valamilyen szövetnadrággal, esetleg egy elegánsabb farmerrel. Ezáltal elkerülöd azt, hogy túlöltözz, és talpig öltönyben feszíts a leendő párod mellett. Ha a hölgy esetleg nem csípte ki annyira magát, feszélyezve lesz melletted. Viszont így elegáns lehetsz anélkül is, hogy ez megkockáztatnád. Egy divatosabb félcipő tökéletes választás mellé. Ha viszont csak moziba mennétek, egy sportos szabadidő ruha tökéletes lehet hozzá, esetleg egy egyszerű pulóver vagy galléros póló egy farmerral. A félcipő ehhez is jó lehet, de nem kell ragaszkodnod hozzá. Nyugodtan vedd csak fel a kedvenc tornacsukád.


Ha hölgy a delikvens, számára is azt javasoljuk, hogy kerülje a túlöltözést. Egy visszafogottabb ruha vagy egy szép blúz szoknyával ideális választás. Természetesen az ilyen alkalomhoz magassarkú dukál – ezt megemlíteni is felesleges. Csak maradj a visszafogott színeknél. Ha moziba vagy koncertre mentek, akkor csak add magad. Egy divatos, feszülős farmerrel és egy balerinacipővel nem lőhetsz mellé.

Állásinterjú?

A megfelelő választás a munka jellegétől is függ, A legideálisabb női ruházat megtalálásához ezt kell először számba venned. Ha valamilyen fontosabb üzleti pozícióra pályázol, akkor nyilvánvalóan szeretnél a lehető legelegánsabban megjelenni. Itt tényleg minden belefér a jó ízlés határain belül, ami elegáns és nem túlzottan hivalkodó. Egy szép kosztüm kiváló választás. Ha kevésbé fontos pozícióra pályázol és a sarki zöldségesnél szeretnél eladó lenni, akkor viszont maradj a megszokott utcai ruhádnál.

A férfiak számára egy öltöny elég impozáns megjelenést kölcsönöz, de az is elég, ha csupán egy elegánsabb inget veszel fel. Egy visszafogott farmerral és egy zakóval elegáns megjelenést biztosít. Persze itt is pozíciófüggő a dolog, neked is ugyanazt tanácsoljuk, ha valamilyen egyszerűbb munkára pályázol.

Hosszú séta a barátokkal? 

Itt a legfontosabb szempont nyilvánvalóan a kényelem lesz. Ilyenkor ideálisak mind a fiúknak, mind a lányoknak a sportos szabadidőruhák, melegítők, laza ruházat, ami enged szabadon mozogni. Természetesen a kényelmes cipő kiválasztása az egyik legfontosabb. Egy laza edzőcipő vagy lányoknak egy balerina jó választás. Dönts bölcsen: nem a ruha teszi az embert, de attól még igenis sokat számít.

A figyelmetekbe ajánljuk