Soha nem látott felvételeket mutatott be Erzsébet királynő

Soha nem látott felvételeket mutatott be Erzsébet királynő

Bár a királynő egy kis pihenőt tart a platina jubileumi ünnepségek előtt, a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél emlékezetesebben ünnepeljék meg a 96 éves uralkodót. Még egy különleges dokumentumfilm is készült róla.


A mérföldkő alkalmából a királynőről készült, eddig soha nem látott otthoni felvételeket állítottak össze a BBCErzsébet: A láthatatlan királynő című dokumentumfilmhez, amelyet május 29-én sugároztak először.

A 75 perces műsorban olyan felvételek is szerepelnek, amelyeket a BFI archívumában, a Királyi Gyűjteményben őriztek egészen idáig, azonban most az uralkodó hozzáférést biztosított a BBC-nek.

A dokumentumfilben a királynő életének minden szakaszát megismerhetjük, a kisgyermekkortól a felnőttkorig, számos mérföldkőn keresztül. Láthatóak lesznek olyan videók is, amelyeken az édesapjával szerepel és olyanok is, amelyek a gyermekeivel való szoros kapcsolatát örökítik meg.

Mindig is élveztem a családi pillanatok megörökítését. A privát fotók gyakran megmutatják a formaságok mögött rejlő szórakozást. Gondolom, szinte minden családnak van egy olyan fénykép- vagy filmgyűjteménye, amelyet egykor rendszeresen megnéztek, hogy felidézzék az értékes pillanatokat, de amelyeket idővel újabb képek és frissebb emlékek váltanak fel. Az ember mindig abban reménykedik, hogy a jövő generációi érdekesnek találják majd őket, és talán meglepődnek azon, hogy egykor maguk is fiatalok voltak

– nyilatkozta a királynő.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk