disney-kastély
Sorra készülnek az élőszereplős változatok a Disney legnagyobb klasszikusaiból. A trend még 2017-ben kezdődött, akkor a Szépség és a Szörnyetegből kaptunk olyan változatot, amiben rajzfilmfigurákat húsvér színészekre cseréltek. Az Emma Watson főszereplésével készült mozit olyan közönségkedvencek követték, mint például a Dumbo, az Aladdin, a Mulan vagy az éppen pár napja bemutatott A kishableány. De vajon melyik meseklasszikusok lesznek a következők, amit ilyen formán fog feldolgozni a Disney? Mutatunk négyet!


​Hófehérke és a hét törpe – 2024. március

A következő élőszereplős Disney-feldolgozás a klasszikusok klasszikusa lesz, vagyis a Hófehérke és a hét törpe, aminek az eredetijét közel 90 évvel ezelőtt, 1937-ben mutatták be. A most készülő verzió forgatókönyvét ketten jegyzik: Erin Cressida Wilson (A lány a vonaton), valamint Greta Gerwig (Barbie, Lady Bird és Kisasszonyok). A filmhez teljesen új dalokat írt a La La Land dalszerzőpárosa, Benji Pasek és Justin Paul, a rendezői széket pedig Marc Webb foglalja el.

Na de a legfontosabb kérdés: kik lesznek a főszereplők? Hófehérke szerepében a West Side Storyból ismert Rachel Zeglert láthatjuk majd, míg a gonosz királynőt nem más fogja alakítani, mint maga Wonder Woman, vagyis Gal Godot.

Lilo és Stich – 2024. május

Talán az egyik legkedveltebb Disney-páros is visszatér hamarosan, sőt a forgatások már el is kezdődtek. A filmről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a forgatókönyvet Mike Van Waes írja, és a moziban keveredni fognak az élőszereplős és CGI-elemek. Továbbá azt rebesgetik, hogy a film egyenesen a Disney+-ra érkezik.

A szereplőkkel kapcsolatban tudni lehet, hogy Maia Kealoha kapta a címszerepet, Sydney ElizabethAgudong alakítja Lilo nővérét, Nanit, Kahiau Machado Nani barátját, Chris Sanders pedig visszatér Stitch hangjaként.

A Notre Dame-i toronyőr – fejlesztés alatt

Újabb közönségkedvenc klasszikus, ami hamarosan élőszereplős változatot kaphat. Bár a film részleteiről még nem sokat tudni, ha elkészül, akkor minden valószínűséggel az egyik producer, Josh Gad lesz, aki Quasimodo szerepében énekelhet.

A film létrejötte egyébként több szempontból is kérdéses: egyrészt – Idris Elba rendezésével és főszereplésével – készül a Netflix saját verziója, valamint a Disney zeneszerzője, Alan Menken is kiadott egy közleményt, melyben arról értekezik, hogy sok fontos dologban döntést kell hozniuk cégen belül, mielőtt valóban nekilátnak a munkálatoknak.

Herkules – fejlesztés alatt

Bár A Notre Dame-i toronyőrhöz hasonlóan ez a film is még csak az előkészületi fázisban van, a Herkulessel kapcsolatban egészen biztosak lehetünk, hogy el is készül – már csak azért is, mert 2020 áprilisában hivatalosan is bejelentették, hogy élőszereplős változat fog készülni a filmből.

Szereplőkről nem sokat tudunk, az viszont már biztos, hogy a Marvelnél nagyot robbantó Dave Callaham (Shang-Chi és a Tíz gyűrű legendája) már aláírt a forgatókönyvének megírására, a rendező pedig nem más lesz, mint Guy Ritchi, aki egyszer már bizonyított a Disney háza táján, hiszen az ő nevéhez fűződik az élőszereplős Aladdin.

A figyelmetekbe ajánljuk