Szvitolina  tenisz

Az ukránok teniszcsillaga nem hajlandó kiállni orosz ellenfele ellen

A világ legmagasabban rangsorolt ukrán teniszezőnője, Elina Szvitolina bejelentette, hogy az országa elleni orosz invázió miatt nem játszik orosz és fehérorosz teniszezők ellen, amíg a szervezetek meg nem hozzák a „szükséges döntéseket".

Az Instagram-bejegyzés szerint az említett döntés szerinte azt kellene, hogy jelentse, hogy az ATP, a WTA és az ITF az orosz játékosokat úgy kezelje, ahogyan a NOB teszi, „semleges sportolóként, nemzeti szimbólumok, színek, zászlók és himnuszok feltüntetése nélkül". Szvitolina jelenleg a 15. helyen áll a világranglistán. A mexikói Monterreyben zajló Abierto GNP Seguros WTA-versenyen ma az első fordulóban az orosz Anastasia Potapova lett volna az ellenfele, de Szvitolina visszalépett.

Potapova nem sokkal később így reagált az esetre:

Már gyerekkoromban is arról álmodtam, hogy teniszezhetek anélkül, hogy meccset, országot vagy játékostársat választanék... számomra nincs ellenfél semmilyen országból, én a győzelemért, a legjobb játékomért, a legjobb eredményemért küzdök... Sajnos most mi, profi sportolók lényegében a jelenlegi helyzet túszaivá válunk... Ellenzem a gyászt, a könnyeket és a háborút.


A figyelmetekbe ajánljuk