Viola Davis mosolyog.
Getty Images

Viola Davis lesz a főgonosz a Éhezők viadala-előzményfilmben

Viola Davis is csatlakozott a Éhezők viadala előzményfilm, a The Ballad of Songbirds and Snakes (Énekesmadarak és kígyók balladája) stábjához.


Davis Dr. Volumnia Gault, a 10. Éhezők Viadala főjátékvezetőjét fogja alakítani.

Az Oscar-, Emmy- és Tony-díjas színésznő mellett feltűnik még Tom Blyth is, aki a fiatal Coriolanus Snow-t fogja játszani, illetve Rachel Zegler is, aki az elszegényedett 12. körzetben élő Lucy Gray Baird bőrébe bújik majd bele.

A további bejelentett sztárok közé tartozik még Josh Andrés Rivera, Peter Dinklage és Hunter Schafer is.

Az előzményfilm szinopszisa így szól:

Évekkel azelőtt, hogy Panem zsarnoki elnökévé válna, a 18 éves Coriolanus Snow az utolsó reménye halványuló nemzetségének, egy egykor büszke családnak, amely kegyvesztetté vált a háború utáni Kapitóliumban. A 10. Éhezők Viadala közeledtével az ifjú Snowt megrémíti, amikor Lucy Gray Baird, az elszegényedett 12. körzetből származó lánytribün mentora lesz. De miután Lucy Gray az egész Panem figyelmét magára vonja azzal, hogy dacosan énekel az aratási ceremónia alatt, Snow úgy gondolja, hogy talán képes lesz a javukra fordítani az esélyeket. Egyesítve a showművészethez való ösztönüket és az újonnan szerzett politikai érzéküket, Snow és Lucy versenyfutása az idővel a túlélésért végül megmutatja, ki az énekesmadár és ki a kígyó.

Francis Lawrence, aki a négy Éhezők viadala-filmből hármat rendezett, ismét a direktori székben foglal helyet, de emellett produceri feladatokat is ellát majd.

Az Éhezők viadala-filmeket mindig is a kivételes szereposztás emelte a magaslatokba, és nagyon örülünk, hogy ezt a hagyományt folytathatjuk Viola Davisszel Volumnia Gaul szerepében. Félelmetes és erőteljes jelenléte összetetté és fenyegetővé teszi ezt a történetet

– mondta Nathan Kahane, a Lionsgate mozifilm-csoportjának elnöke.

Dr. Gaul éppoly kegyetlen, mint amilyen kreatív. Snow politikai operátorként való hozzáértése nem kis részben a vele, mint a játékok legvezérlőbb figurájával kapcsolatos tapasztalatainak köszönhetően fejlődik ki

– tette hozzá Lawrence.


Forrás: Hollywood Reporter


A figyelmetekbe ajánljuk