Donald Sutherland Snow elnökként

Donald Sutherland Snow elnökként

Megtalálták a fiatal Snow elnököt az Éhezők viadala-előzményfilmhez

Jövőre visszatér a mozikba az Éhezők viadala-széria, amiben a korábbi filmek főgonoszának fiatalkora kerül a középpontba.


Előzményfilm készül az Éhezők viadala-szériához, amit a tervek szerint 2023 november 17-én mutatnak be. A folytatásokat levezénylő Francis Lawrence visszatér az előzményre is rendezőként, míg a forgatókönyv legújabb változatát Michael Lesslie írta. Ő társíróként közreműködött a 2015-ös Macbeth-feldolgozáson, írt The Little Drummer Girl-epizódokat, továbbá az kevésbé szép emlékű Assassin’s Creed mozifilmen is szerepel a neve szerzőként.

Susan Collins még 2020-ban adta ki fantasyregény-szériájának előzménydarabját Énekesmadarak és kígyók címmel, amiben a 18 éves Coriolanus Snow-t helyezte regénye középpontjába. Most pedig bejelentették azt is, hogy ki fogja játszani a készülő filmben az ismert főgonosz fiatalabb kiadását.

A jelenleg még igencsak ismeretlen Tom Blyth kapta meg a szerepet, akit a Billy the Kid című westernsorozat főszerepében lehetett eddig leginkább látni. Most Donald Sutherlandtől veheti át a képzeletbeli stafétát.

Collins előzmény-regényében a 18 éves Coriolanus Snow az utolsó reménye a kihalófélben lévő családjának, amely kegyvesztetté vált a háború utáni Kapitóliumban. A 10. Éhezők Viadala közeledtével az ifjú Snow riadtan veszi tudomásul, hogy őt bízzák meg Lucy Gray Baird, az elszegényedett 12. körzet lánytribünjének mentorálásával.

De miután Lucy Gray az egész Panem figyelmét magára vonja azzal, hogy dacosan énekel az aratási ceremónia alatt, Snow úgy gondolja, hogy talán képes lesz a javukra fordítani az esélyeket. Hófehérke és Lucy versenyfutása az idővel a túlélésért, egyesítve a showművészethez való ösztönüket és az újonnan szerzett politikai érzéküket, végül kiderül, hogy ki az énekesmadár és ki a kígyó, jelképesen.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk