5 trend, ami 2024 tavaszán fogja uralni a divatot

5 trend, ami 2024 tavaszán fogja uralni a divatot

Amint beköszönt egy új évszak, a divatrajongók már is feltehetik a kötelező kérdést: „mik lesznek a legtrendibb darabok?" Ennek apropóján pedig összegyűjtöttünk öt trendet, amik 2024-ben tavasszal és nyáron lesznek a legdivatosabbak.


Business Casual

Azok számára, akik az irodai öltözékükkel küszködnek, van egy jó hírünk. Ez lesz az idei tavasz egyik legnagyobb trendje. A 2024-es tavaszi/nyári kifutók népszerű divatirányzata a business casual. Persze a hagyományos „blézer-ceruzaszoknya"-kombinációt feldobhatjuk néhány izgalmasabb anyaggal, mintával vagy akár egy extrább sminkkel.

Ez is érdekelhet! Fekete fogak és sántítás: a történelem legszokatlanabb trendjei

Extra magasderekú trapéznadrágok

1-2 éve ismét divatosak lettek a csípőnadrágok, ami az egyik legmegosztóbb trend a nők körében. Most azonban sokan sóhajthatnak fel: a magasderekú trapéznadrágok ismét visszatérnek. A magasított szabásvonal tökéletes irodai viselet lehet, de romantikus vacsorákhoz és baráti találkozókhoz is remek választás. Egy vagány övvel pedig igazán stílusos is.

Átlátszó anyagok

Az áttetsző holmik több szezon óta ott vannak a legtrendibb ruhadarabok között és a New York-i Divathét bemutatói alapján egyértelmű, hogy a tervezők továbbra sem szeretnének búcsút inteni nekik. Az irányzat várhatóan az alkalmi és az utcai divaton egyaránt érezteti a hatását, továbbra is. Anyaghasználatban a tüll és a sifon mellett az igényes kivitelű csipkék, necc anyagok is dominánsak lesznek.

Merész rövidnadrágok

Ha az elmúlt hetekben akár csak fél szemmel is figyeltük a hírességek megjelenéseit, nem lehet túl meglepő ez a trend. A mikro rövidnadrágok, amelyek szinte annyira rövidek, mint egy férfi alsónadrág, óriási sláger lesz idén. Persze, kell némi bátorság – és meleg idő – ahhoz, hogy ezeket a nadrágokat bátran viselje az ember, egy vagány bakanccsal vagy cowboy csizmával párosítva igazán menő.

Olvasd el ezt is! Az 1920-as évek divatja teljesen más volt, mint amit gondolnál

Szín

Bár a bordó és a piros árnyalatok is uralni fogják a divatot, a A Pantone „együttérző és gondoskodó lágy barack árnyalatot”, a Peach Fuzz-t választotta az év színének 2024-re, mivel az „mindent átfogó szellemiséggel rendelkezik, amely gazdagítja az elmét, a testet és a lelket.”

A Pantone 2000 óta minden évben nyilvánosságra hozza az év színére vonatkozó előrejelzéseket, amelyeket alapos trend-előrejelzés, valamint társadalmi-gazdasági körülmények, életmód és politikai hatások, például a divat, a szórakozás és az utazási célpontok alapján választanak ki.


A figyelmetekbe ajánljuk