Diána hercegné

Freddie Mercury férfinak öltöztetve csempészte be Diána hercegnét egy diszkóba

Ha egy valami közös volt Diána hercegnében és Freddie Mercuryban, az bizonyosan a polgárpukkasztásuk és a konvenciók elleni lázadásuk volt. A két híresség sok mindenben megértette egymást, hiszen mindkettőjüket üldözte a média, gyakorlatilag egy lépést sem tudtak megtenni lesifotósok nélkül. Az énekes illusztris karrierjében és a hercegné legendás életútja során csak kevésszer adatott meg a lehetőség, hogy feltűnés nélkül lépjenek ki az utcára, legalább egy estére. Egy ilyen különleges alkalomról azonban beszámolt egy közös ismerősük.


Freddie Mercury és Diána hercegné mindketten barátságot ápoltak a népszerű műsorvezetőkkel, Cleo Rocosszal és férjével, Kenny Everett-tel. Rocos 2013-ban megjelent, a The Power of Positive Drinking című könyvében elmesélt egy történetet, amelyben egy este során közösen buliztak. A walesi hercegné és az énekes között elméletileg szoros barátság alakult ki, hiszen mindketten jól ismerték a média világát és a hírnév árnyoldalát is, emiatt pedig szépen lassan egymás bizalmasává váltak, habár sokak szerint Mercury rossz hatással volt Diánára.

Freddie Mercury

Fotó: Rob Verhorst/Redferns/Getty Images

A könyv szerint egy este Rocos és férje néhány barátjukat vendégül látták londoni otthonukban, köztük a két hírességet is. Az este során pedig kitalálták, hogy elmennek egy híres melegbárba. Azt gondolták, hogy habár Mercury hírnevének talán nem ártott volna annyit, Diána hercegné biztosan az újságok címlapjaira került volna, ha meglátják a lesifotósok, hogy egy melegbárban szórakozik.

Éppen ezért kieszeltek egy tervet, miszerint becsempészik a hercegnét a klubba úgy, hogy férfi modellnek öltöztetik fel.

Amint beléptünk a klubba, biztosak voltunk benne, hogy bármelyik pillanatban felismerik Diánát, ám az emberek rá se hederítettek. Arra az időre úgyszólván láthatatlanná vált és imádta a helyzetet. Nagyon szép férfinak nézett ki

– fogalmazta könyvében Rocos.

Szerencsére senki nem ismerte fel Diánát, így ő és Mercury állítólag az egész estét „végigvihogták, mint a rossz kisiskolások”.

A figyelmetekbe ajánljuk