Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese
Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Ahol a Coldplay-t is úgy hallgatják, mint Future-t: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Kenny Mason - Angelic Hoodrat: Supercut

Az atlantai Kenny Mason 12 évesen kezdett el rappelni és nagyjából ekkoriban kezdett el rajongani a My Chemical Romance-ért is. Később aztán rangeteget játszott a Tony Hawk's Pro Skater szériával, mint sok másik tinédzser, közben a játék révén olyan előadókra kattant rá, mint a Smashing Pumpkins, vagy éppen a My Bloody Valentine.Szóval a zenéje vadul váltakozik a rock és a hip-hop között, néha vegyítve, néha egyik felé húzva, időnként pedig másik felé húzva. Mint mondja az egyik számán, ő olyan környéken nőtt fel, ahol a Coldplay-t is úgy hallgatták, mint Future-t. Ez a hozzáállás jellemzi új albumát is, amin Denzel Curryt és Freddie Gibbst is felvonultatja.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Ha old school hip-hopra vágysz, akkor valóságos csemege lesz számodra a Griselda Records üdvöskéjének, Conway The Machine-nek az új lemeze.De amennyire inkább brit hip-hopra vágysz, akkor AJ Tracey is új anyaggal jelentkezett az elmúlt héten.Paul McCartney nagy sztárokkal és fiatal tehetségekkel remixeltette legutóbbi nagylemezét, ami a korábban megjelent kiselemez alapján szült pár érdekes újragondolást mindenképpen.De ha inkább latin popra vágynánk, hátha meghozza a napsütést is, akkor Sech új albuma téged vár.Emellett a BROCKHAMPTON két tagja, Kevin Abstract és Romil alapított egy kiadót, első felfedezettjük pedig már ki is adta bemutatkozóanyagát.Továbbá megérkezett a Basside új anyaga is, ami az egyik utolsó dolog lehet, amin a tragikusan elhunyt SOPHIE dolgozott.


A hét dala: MARINA - Purge The Poison

Első lemeze idején MARINA, akkor még Marina and the Diamonds néven a mainstream pop eszköztárába vitte bele azt az indie teátrális játékosságot, ami mondjuk Regina Spektorra, vagy éppen Fiona Apple-re. Egy idioszinkratikus popelőadónak tűnt, aki képes meghódítani akár a slágerlistákat is táncolható klubdalokkal. Aztán az első lemeztől kezdve szép lassan elkezdett kiveszni ez a játékosság a zenéjéből.

Az énekesnő próbált komolyabb zenét csinálni, de csak sikerrel kiölte azt a munkáiból, ami sajátossá tette. Új lemezének most kijött kislemeze viszont tökéletesen ötvözi a régi quriky előadásmódot legutóbbi anyagainak letisztultabb hangzásvilágával. Ez a dal leginkább mindkét világ legjobb dolgainak ötvözete. Ez pedig önmagában bőven ellepontozza a dal kissé suta közlésmódját, ami a dalszöveget illeti. MARINA visszatért és jobb, mint valaha!

Ezeket se hagyd ki!

Elton John beugrott egy duettre Rina Sawayama mellé választott családról énekelni, Fiona Apple is feldolgozott egy Sharon Van Etten-dalt, a Justice visszatért, továbbá IDK megnyerte Offsetet a Migosból egy dal erejéig.

11 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!

A figyelmetekbe ajánljuk