bts dynamite

Nyolcszor annyiért cserélt gazdát, mint amennyire számított az aukciós ház.


A hétvégén elárvereztek egy halom zenés relikviát, de a legtöbbet a BTS nagy sikerű Dynamite klipjében viselt színes outfitekért fizettek. A ruhadarabok új tulajdonosa Yusaku Maezawa gyűjtő és a HIKAKIN nevű youtuber. 162 ezer dollárral, vagyis nagyjából 47 millió forinttal nyerték a licitet, ezzel a legdrágábban elárverezett tétel lett az akción, megnyolcszorozva a várt bevételt.

A második legtöbb pénzért elkelt tétel egy Snoop Doggról készült festmény, amin a rapper egy Doggy Style 25 feliratú láncot visel és amit alá is írt. Ez 96 ezer dollárért, vagyis nagyjából 28 millió forintért cserélt gazdát. Az árverésre bocsájtott egyéb zenés relikviák közt volt még egy festmény, ami a Coldplay énekesét, Chris Martint ábrázolja, egy Nikki Sixx aláírását viselő basszusgitár és a The Who gitároslegendájának, Pete Townshednek több ruhadarabja is.

Az árverésből befolyó minden pénz jótékonyságra ment egyébként. A pénzből MusiCares segélyszervezetet segítették a vásárlók és a felajánlók, ami a bajba jutott zenészeknek és zeneipari munkásoknak segít. A koronavírus-járvány következményei miatt pedig most hatalmas bajban van az egész szakma.

(Forrás: Billboard)


A figyelmetekbe ajánljuk