Annyira túltolta a Barbie rendezője a rózsaszínt, hogy nemzetközi hiány alakult ki

Annyira túltolta a Barbie rendezője a rózsaszínt, hogy nemzetközi hiány alakult ki

A Barbie-film másfél hónap múlva, július 21-én kerül a mozikba, de az már az előzetesekből kiderült, hogy a készítők nem spóroltak ki semmit a látványból. Ez annyira így volt, hogy a filmhez annyi fluoreszkáló rózsaszín festékre volt szükség, hogy világméretű ellátási hiányt okozott.

A múlt héten Greta Gerwig rendező és Sarah Greenwood, a film produkciós tervezője ült le beszélgetni a Barbieland építéséről. Az interjú során Greenwood az Architectural Digestnek elmondta, hogy a film készítése miatt valóban nemzetközi hiány alakult ki a rózsaszín festékből.

A világ kifogyott a rózsaszínből

– mondta.

Lauren Proud – aki a filmben használt festékeket gyártó Rosco cég globális marketingért felelős alelnöke – is megerősítette Greenwood állítását, és a Los Angeles Times cikkében elmondta, hogy a filmben annyi festéket használtak, „amennyit csak lehetett".

Gerwig azt is elártulta, hogy azt akarta, hogy a rózsaszín a lehető legélénkebb legyen a filmben, ezért szándékosan tolta túl a pink színt. Hozzátette:

Nem akartam elfelejteni azt, ami miatt kislánykoromban megszerettem Barbie-t.

Gerwig a „hiteles álomvilág” érzetét akarta kelteni a díszlettel, ezért a CGI-t is igyekezett elkerülni, amiért még a háttérben megjelenő égbolthoz és a hegyekhez is kézzel festett díszletet használt CGI helyett.


A figyelmetekbe ajánljuk