Art Market Budapest 2022: a kortárs képzőművészet fellegvára újra a Bálnában

Art Market Budapest 2022: a kortárs képzőművészet fellegvára újra a Bálnában

Az Art Market Budapest jóvoltából néhány napra Budapest idén is Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelyévé válik: 2022. október 6-9. között a vásár 30 országból érkező mintegy 120 kiállítója 500 feletti művész több ezer alkotásával várja a közönséget a Bálna Budapest épületének négy emeletén összesen mintegy 8.000 négyzetméteren.


A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont Art Photo Budapest néven Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának, az Inside Art nemzetközi művészeti konferenciának, illetve a 360 Design Budapest design kiállításnak is.

Az Inside Art konferencia programjából kiemelkedik október 7-én az a Building on Art címmel szervezett szakmai nap, amelynek ma Magyarországon különösen aktuális témája az ingatlanfejlesztések és a művészet kapcsolata, deklarált célja pedig annak a törekvésnek nemzetközi példákkal alátámasztott támogatása, hogy az ingatlan-beruházásokhoz nálunk is művészeti tartalmak kapcsolódjanak.

A design és képzőművészet összefüggései szintén látványos szerepet kapnak, hiszen az Art Market Budapest és a Magyar Divat és Design Ügynökség közötti partnerség keretében a Bálna Budapest épületében 360 Design Budapest címen különleges design kiállítás látható, és a legendás olasz tervező, Piero Lissoni is előadást tart.

Az Art Market Budapest díszvendége 2022-ben Szerbia, Maja Gojković szerb miniszterelnök-helyettes védnökségével MOST.SERBIA címen a vásáron résztvevő tucatnyi kiállító mellett külső helyszíneken létrejövő kiállításokkal és eseményekkel kiegészített művészeti fesztivál jön létre.

A figyelmetekbe ajánljuk